Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Toegevoegd: 26-05-2009, 19.59 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vandaag een hennepkwekerij ontmanteld in Wissenkerke. Vorige week werden ook al kwekerijen opgerold in Heinkenszand. Dat is vanavond bekend gemaakt.

De kwekerij in Wissenkerke werd vanochtend ontdekt in de Cruijckelcreke. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, waren er in het pand twee mannen van 26- en 49 jaar, afkomstig uit Breda, aanwezig. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

In het pand werden twee professionele kwekerijen aangetroffen van in totaal 353 volgroeide hennepplanten. De kwekerijen werden door medewerkers van de gemeente opgeruimd.

Door een medewerker van de Delta werd geconstateerd dat de stroom die nodig was voor de kwekerijen buiten de meter om werd afgenomen.

Vorige week maandag werden in een bedrijfspand aan de Daniëlsweg in Heinkenszand ook al twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal ging het toen om 350 planten. Er waren toen geen mensen in het pand aanwezig, maar na verder onderzoek kon de politie afgelopen zondag twee mannen aanhouden. Het gaat volgens de politie om een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en een 31-jarige Goesenaar.

Beide mannen zijn na verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750