Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Groot schip gestrand in vlissingen

Toegevoegd: 10-06-2009, 21.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het badstrand bij Vlissingen is woensdag rond 21.30 uur een groot vrachtschip gestrand. Vannacht kon het schip weer losgetrokken worden.


Het schip lag urenlang tegenover hotel Arion, op minder dan honderd meter van de vloedlijn. Het schip, de 'Akti N', is 183 meter lang en 32 meter breed. Het vaart onder Libanese vlag. Het is gebouwd in 1982. Er was geen lading aan boord en daarom was er geen gevaar voor de omgeving. Het strand werd dan ook niet ontruimd. Dat had bovendien een flinke klus opgeleverd want de stranding trok veel bekijks.

Rond middernacht werd nog geprobeerd ballastwater uit het schip te krijgen om het stabieler en hoger te krijgen. Sleepboten van Multraship en URS werden ingeschakeld om mee te helpen om vlot te komen. Rijkswaterstaat liet verder uit voorzorg een oliebestrijdingsvaartuig en zogeheten oilbooms ter plaatse komen.
 
Rond 02.00 uur kon het schip weer los komen. Het is naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost gebracht voor inspectie.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ship aground (20-6-2009 om 00:29)
Lacor+Danny. Aan de bekendheid van de reisgegevens kan je opmaken dat ik enige binding heb met de scheepvaart. Zulke dingen weet je meestal niet als je groenteboer bent. Ik deed in mijn eerdere bericht geen suggesties over de oorzaak. Ik was niet de stuurman a/b :)
Matthijs (12-6-2009 om 07:58)
JUIST Frans Lacor, de beste stuurlui staan aan wal!!
Danny (11-6-2009 om 22:02)
Inderdaad Frans Lacor dat vond ik ook! Ik vaar dagelijks met schepen van dit formaat. En het kan 10tallen technische oorzaken hebben waardoor dit schip naast de vaargeul terecht is gekomen. nog maar niet te spreken over menselijke fouten.
Nance (11-6-2009 om 13:14)
We hebben hem zien komen en zien gaan, het was een hele belevenis zoiets voor de deur.de reden komt nog wel, maar dat kan van alles zijn,bij een schip. gelukkig was de tanker leeg,op wat resten na mischien.
Jordy (11-6-2009 om 12:59)
Het strand is wel degelijk ontruimd. Wel pas laat maar toen was het nog flink druk. Om 23.45uur werd het schip vastgemaakt aan de slepers en moest iedereen het strand en glooiing verlaten.
Jan van Souburg (11-6-2009 om 11:19)
@Frans Lacor, de reacties lezende denk ik niet dat er iemand van deze weet hoe een schip op zijn roer reageerd.
Cookie-instellingen beheren