Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Lekkage gevaarlijke stof in Hulst

Toegevoegd: 16-06-2009, 18.08 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Bij een bedrijf aan de Afrikaweg in Hulst is dinsdag aan het einde van de middag een lekkage ontstaan van een gevaarlijke stof.
 
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ontstond de lekkage rond 17.25 uur bij het bedrijf Clean Lease Fortex. Volgens Jan Rijk, commandant van de brandweer Hulst, zijn in een vat vermoedelijk twee verschillende stoffen bij elkaar gekomen. Door een chemische reactie is vervolgens een deel van de stof op een vloeistofdichte vloer terecht gekomen. Om wat voor stoffen het precies gaat wordt momenteel nog onderzocht. 
 
 
 
 
De brandweer verricht momenteel metingen en is met meerdere voertuigen ter plekke. Ook is een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen. Voor de zekerheid staat een ambulance stand-by. In een straal van tweehonderd meter rondom het bedrijf is de omgeving afgezet. De politie houdt omstanders op veilige afstand. De hulpdiensten zelf zijn zo opgesteld dat de wind, met daarin dus wel wat schadelijke stoffen, niet hun kant op komt. Een team van specialisten bekijkt momenteel wat er moet gaan gebeuren.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (16-6-2009 om 23:37)
Slechte zaak als de direct omwonenden niet geinformeerd worden!
Eddy (16-6-2009 om 21:25)
Zou zomaar om een combinatie chloor en zwavelzuur kunnen gaan lijkt mij. Is nogal gebruikelijk in deze situatie
Yolanda (16-6-2009 om 20:05)
Belachelijk!! hebben wij op kuitaart ook eens gehad: alles afgezet en wij zaten thuis en wisten van niks geluidswagen was onze straat vergeten, 2 km verderop werd iedereen gewaarschuwd
Polfliet (16-6-2009 om 18:53)
Wij wonen er net naast en wij worden niet eens gewaarschuwd we zitten gewoon buiten te eten en horen het zeggen van iemand dat het om gevaarlijke stof gaat. De wind zit wel onze richting..
Cookie-instellingen beheren