Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

'Ramen en deuren dicht houden'

Toegevoegd: 16-06-2009, 11.23 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - De gemeente Tholen raadt mensen aan hun ramen en deuren gesloten te houden om klachten als gevolg van de nog steeds vrijkomende rook bij de brand in Sint Maartensdijk te voorkomen.


Volgens de gemeente zorgen de smeulende resten van het pindaverwerkingsbedrijf nog steeds voor rook en zorgen noodzakelijke blusacties er af en toe voor dat de rookontwikkeling wat intensiever is. Omdat de windrichting regelmatig veranderd gaat de rook verschillende kanten op.

De brandweer adviseert om langdurige blootstelling aan de rook te vermijden door onder meer ramen en deuren gesloten te houden. Mensen kunnen klachten krijgen als zij in de rook verblijven.

De algemene klachten die optreden bij langdurige blootstelling aan rook door brand kunnen zijn: hoesten, hoofdpijn en misselijkheid. Deze klachten zijn tijdelijk van aard en verdwijnen indien men zich verplaatst naar een rookvrije omgeving.

De brandweer verricht nog steeds regelmatig metingen in de omgeving om de samenstelling van de rook te controleren. Er zijn nog steeds geen verontrustende waarden gemeten. De gemeente laat weten dat de rook ook nog steeds stankoverlast op kan leveren.

Zie ook:
- Actiecentrum voor gedupeerden brand (15-06-2009)
- Onderzoek naar kwik bij brand Sint Maartensdijk (14-06-2009)
- Blussen grote brand duurt nog dagen (14-06-2009)
- Rookpluim enorme brand goed zichtbaar (13-06-2009)
- Explosies bij zeer grote brand Sint Maartensdijk (13-06-2009)
- Zeer grote brand in Sint Maartensdijk (13-06-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750