Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand bij recyclebedrijf Terneuzen

Toegevoegd: 26-04-2023, 14.56 uur
Bij de brand komt veel rook vrij.
Bij de brand komt veel rook vrij.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - De brandweer is met meerdere eenheden opgeroepen voor een zeer grote brand bij een recyclebedrijf in Terneuzen. Volgens de veiligheidsregio staan er autowrakken in brand. 
 


De brand werd omstreeks 14.30 uur gemeld bij een bedrijf aan de Ambachtsstraat in Terneuzen. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar een middelbrand. Volgens de Veiligheidsregio staan er diverse autowrakken in brand.

Omstreeks 14.50 uur werd er opgeschaald naar een zeer grote brand. Meerdere blusvoertuigen, een waterwagen en schuimblusvoertuig zijn ter plaatse. De brandweerlieden doen hun uiterste best om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen. Bij de brand komt veel rook vrij. De hulpdiensten adviseren uit deze rook te blijven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (26-4-2023 om 23:30)
Zeg maar gerust giftige rook. @R2, volgens mij valt het bij het betreffende bedrijf wel mee hoor. Wellicht heeft er nog een accu in een wrak gezeten. Met je eens dat het bij andere bedrijven in die straat een grote bende is en daar zou de gemeente moeten ingrijpen.
Drica (26-4-2023 om 22:57)
@R2 ik denk eerder dat er een electrisch wrak nog even van zich liet horen(??). Het valt mij mee dat het maar beperkt is gebleven tot het recycling bedrijf en geloof me dat de gemeente hier geen schuld bij heeft of iets kon doen het vorige grote incident was bij een relaief groot autobedrijf een straat verderop. De meeste mensen met een "auto" zoeken vaak hulp "in deze hoek" zoals jij het noemt maar niet bij het autowrakken en banden recyclingbedrijf.
R2 (26-4-2023 om 17:18)
Hier kon je als gemeente Terneuzen op wachten. Heeft nog lang geduurd. Het lijkt erop dat er in deze hoek nogal eens een oogje toe geknepen is.
Cookie-instellingen beheren