Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor asfaltoplichters

Toegevoegd: 06-08-2009, 10.28 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - De gemeente Veere waarschuwt voor oplichters die momenteel in de regio actief zijn en proberen asfalt te slijten.


Volgens de gemeente komen mannen met een vrachtwagen langs de deuren. Ze spreken alleen Engels en geven aan dat zij namens de gemeente aan het werk zijn om wegen te verharden. Vervolgens geven zij aan dat ze nog wat asfalt over hebben en dat ze voor een zacht prijsje de oprit kunnen verharden.
 
Wie met hen in zee gaat, krijgt echter vaak een slecht stukje werk geleverd. De nieuwe laag blijkt te dun en van slechte kwaliteit. Ook wordt nadien meer geld gevraagd dan afgesproken, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters niet goed was opgemeten.
 
De gemeente benadrukt dat het niet om werknemers van de gemeente Veere gaat. De asfalteerders lijken een bende te vormen die al lange tijd actief is. Zo werd in 2004 in België al melding gemaakt van Britten die mensen oplichtten aan de hand van een soortgelijke truc. Later kwamen ook meldingen uit Nederland. Zo staan bij de politie meldingen geregistreerd uit Texel, de Veluwe, Noord-Holland en de Achterhoek.

Mensen die zelf in aanraking (zijn) (ge)komen met de mannen kunnen volgens de gemeente het beste contact opnemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (10-8-2009 om 19:21)
Je bent niet de enige die een flashback heeft. Deze mensen zijn al langer in zeeland bezig. En niet alleen in onze provincie.
Vonck (7-8-2009 om 18:54)
Ben ik de enige die een flashback heeft? Soortgelijk bericht heeft al eerder op de website gestaan. Betekend dus dat die lui nog steeds niet gepakt zijn maar ze worden wel overal door iedereen gezien. Behalve door de politie dan. Vraag me af of er wel iets aan gedaan wordt
Zeeuw (7-8-2009 om 17:40)
Maandag 3 augustus waren ze bij ons. Was een bordeaux rode dodge pickup met engels kenteken. Gladde prater ja dat wel. Heb gelijk de politie ingelicht, maar ze zeggen ook dat ze niets strafbaars doen, enkel geld onder bedreiging willen. En dat valt niet te bewijzen.
Marjoke (7-8-2009 om 17:24)
@R (6-8-2009 om 12:24 uur) als deze mensen in het bezit zijn van de juiste papieren, waarom zijn het dan oplichters? Omdat ze slecht werk leveren? Dat doen wel meer bedrijven.... Daarom kunnen ze ook niet worden aangepakt denk ik.
Arie (6-8-2009 om 19:58)
Van de week waren dezelfde mensen actief op Kattendijke met de mooie verkoopsmoes een sealing aan te brengen op je oprit. Deze zou voorkomen dat de komende 10 jaar er nog onkruid op groeit,, Zat al te twijfelen of ik t kenteken zou noteren....had ik t maar gedaan.
Matthijs (6-8-2009 om 19:24)
@Asfalt: Tuurlijk kunnen de autoriteiten ze oppakken en uitzetten. Het grote probleem is zat ze dat niet willen! Want dan kost het ze geld. En dan heb je ook nog het personeelstekort smoesje v/d politie om er maar niets aan te hoeven doen. Maar owee als je gecorri 1 km/h te hard rijdt...
Cookie-instellingen beheren