Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor asfaltoplichters

Toegevoegd: 06-08-2009, 10.28 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - De gemeente Veere waarschuwt voor oplichters die momenteel in de regio actief zijn en proberen asfalt te slijten.


Volgens de gemeente komen mannen met een vrachtwagen langs de deuren. Ze spreken alleen Engels en geven aan dat zij namens de gemeente aan het werk zijn om wegen te verharden. Vervolgens geven zij aan dat ze nog wat asfalt over hebben en dat ze voor een zacht prijsje de oprit kunnen verharden.
 
Wie met hen in zee gaat, krijgt echter vaak een slecht stukje werk geleverd. De nieuwe laag blijkt te dun en van slechte kwaliteit. Ook wordt nadien meer geld gevraagd dan afgesproken, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters niet goed was opgemeten.
 
De gemeente benadrukt dat het niet om werknemers van de gemeente Veere gaat. De asfalteerders lijken een bende te vormen die al lange tijd actief is. Zo werd in 2004 in België al melding gemaakt van Britten die mensen oplichtten aan de hand van een soortgelijke truc. Later kwamen ook meldingen uit Nederland. Zo staan bij de politie meldingen geregistreerd uit Texel, de Veluwe, Noord-Holland en de Achterhoek.

Mensen die zelf in aanraking (zijn) (ge)komen met de mannen kunnen volgens de gemeente het beste contact opnemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hk (6-8-2009 om 18:47)
Ze stonden begin deze week bij de mortiere (woonboulevard) dus vast ook in M'burg actief.
Menno Polderman (6-8-2009 om 18:13)
Klopt inderdaad, die gasten zijn niet te vertrouwen, ze zeggen dat ze voor een bedrijf uit Belgie werken genaamd Macadame services. Ze zijn namelijk bij mij op het werk (sturm en Dekker) ook al eens geweest om prijs op te vragen voor gebroken puin .Dus PAS OP !!! Het zijn GROTE OPLICHTERS !!!!!!
Henri (6-8-2009 om 16:14)
Sorry, maar dan ben je toch echt zelf zo stom om dat te betalen weetje..Net als bedrijven die iets kopen, betalen en dan klagen ja ik krijg niets geleverd..Iedereen word van kinds af geleerd pas betalen als je iets krijgt !!! Wou ook dat ik bij Gamma alles kan kopen en zeggen ja ik betaal laterzzz
Toon (6-8-2009 om 13:48)
Als ik mij als boer mij niet aan de regels houd dan word ik beboet pak die lui dan eens op en stuur ze terug naar engeland
Honoré Reuling (6-8-2009 om 13:38)
Het is en busje waar de tekst staat : "Macadam" met engels kenteken. Macadam betekend asfalt op zijn Engels.
€uro (6-8-2009 om 13:26)
Misschien een optie ? Laten asfalteren....vervolgens niet betalen!!
Cookie-instellingen beheren