Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Waarschuwing voor asfaltoplichters

Toegevoegd: 06-08-2009, 10.28 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - De gemeente Veere waarschuwt voor oplichters die momenteel in de regio actief zijn en proberen asfalt te slijten.


Volgens de gemeente komen mannen met een vrachtwagen langs de deuren. Ze spreken alleen Engels en geven aan dat zij namens de gemeente aan het werk zijn om wegen te verharden. Vervolgens geven zij aan dat ze nog wat asfalt over hebben en dat ze voor een zacht prijsje de oprit kunnen verharden.
 
Wie met hen in zee gaat, krijgt echter vaak een slecht stukje werk geleverd. De nieuwe laag blijkt te dun en van slechte kwaliteit. Ook wordt nadien meer geld gevraagd dan afgesproken, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters niet goed was opgemeten.
 
De gemeente benadrukt dat het niet om werknemers van de gemeente Veere gaat. De asfalteerders lijken een bende te vormen die al lange tijd actief is. Zo werd in 2004 in België al melding gemaakt van Britten die mensen oplichtten aan de hand van een soortgelijke truc. Later kwamen ook meldingen uit Nederland. Zo staan bij de politie meldingen geregistreerd uit Texel, de Veluwe, Noord-Holland en de Achterhoek.

Mensen die zelf in aanraking (zijn) (ge)komen met de mannen kunnen volgens de gemeente het beste contact opnemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Dekker Domburg (6-8-2009 om 12:41)
Wij hebben ze vorig jaar al op bezoek gehad. Ze konden bij ons hun asfalt aan de straatstenen niet kwijt..
R (6-8-2009 om 12:24)
Dan zitten ze nog steeds in de buurt, ze zijn ook al een maand of 3 bezig geweest in zeeuws vlaanderen met asfalt en slijtlagen te verkopen. Tegenhouden gaat niet zo makkelijk. Die mannen zijn in het bezit van de juiste papieren om dit werk te mogen doen in Nederland dusja....
Zwartgoud (6-8-2009 om 11:58)
Ze rijden ook rond met gegalvaniseerde stalen landbouwhekken. Wat hier de bedoeling van is? Zo op het gezicht is de kwaliteit van de hekken niet te vergelijken met de gebruikelijke 'Hardeman' hekken die gebruikt worden in de natuurbouw. Wees gewaarschuwd.
Zwartgoud (6-8-2009 om 11:57)
Diverse (engels gekentekende) wagens, pickups, trucks en busjes staan in de regio rond Axel op camping(s). Ik meen te begrijpen dat ze opereren vanuit een belgische vestiging en ook uit belgie hun asfalt halen.
Asfalt (6-8-2009 om 11:53)
Ach, zijn ze de tunnel doorgekomen en nu op Walcheren actief. Toch jammer dat de autoriteiten alleen maar kunnen / mogen waarschuwen en niet oppakken en het land uitzetten.
Zeeuw (6-8-2009 om 11:17)
In 's-Heerenhoek zijn deze oplichters ook actief geweest. Kunnen deze oplichters dan niet gestopt worden?
Cookie-instellingen beheren