Weerbericht:
Perioden met regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zaanstad kampioen brandweerduiken

Toegevoegd: 13-09-2009, 21.07 uur
Zaanstad kampioen brandweerduiken
Door: Roland de Jong
THOLEN - Professioneel en geconcentreerd. Zo noemde burgemeester Nuis de inzet van de ploegen zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap brandweerduiken in Tholen.

Omdat de duikploeg van Tholen-stad vorig jaar de landstitel gewonnen had mochten zij dit jaar de wedstrijden organiseren. Zes duikploegen uit heel Nederland trokken naar Tholen om deel te nemen. De ploegen kregen een divers scenario voor de kiezen. Op de bodem van de haven lag een auto met daarin twee slachtoffers: één pop en één levend persoon. Deze persoon had ademlucht bij waardoor hij kon ademen.

De auto was te water geraakt tijdens het te water laten van een boot bij de trailerhelling. Een duikploeg van de brandweer wilde hulp bieden maar was het radiocontact met één van de duikers verloren. Op dit scenario moesten de diverse brandweerploegen hun kunnen laten zien.

De eerste plaats ging naar Zaanstad. Bij de wedstrijd waren geen Zeeuwse deelnemers.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark,Tholen (14-9-2009 om 23:09)
Gefeliciteerd Zaanstad! :)
Quintus (14-9-2009 om 19:00)
Gefeliciteerd Zaankanters!!! ben bereu trots op jullie Zaanstad is nu eenmaal de beste !! Ik heb brandweer Westzaan in de jaren '90 versterkt , nu ben ik uit de zaanstreek weg en woon nu 5 jaar in zeeland
Claudia (13-9-2009 om 21:41)
Hallo Tholen Het was een Top dag, goed georganiseerd en gelukkig mooi weer. Na afloop nog heerlijk gegeten met ons 14en en daarna de lange rit weer terug. Ik zal de Mannen uit de zaanstreek hier melding van geven dat ze te zien zijn bij HVZEELAND. Groetjes van een toeschouwer uit Zaandam,