Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ontsnapte honden bijten lapjeskat dood

Toegevoegd: 23-09-2009, 14.31 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagavond twee herdershonden in beslag genomen. De dieren hadden een lapjeskat doodgebeten.


Volgens de politie waren de dieren voor de tweede keer sinds korte tijd ontsnap vanaf een terrein aan de Elektraweg. De kat werd rond 19.30 uur doodgebeten op het Parelplein. Ook een man zou zijn gebeten. Hij heeft zich echter niet gemeld. De politie verzoekt hem dat alsnog te doen.

De politie is ook op zoek naar de eigenaar van de kat. Het diertje had een roze halsband om met daaraan een 'diamanten' hartje. De politie verzoekt de eigenaar te bellen naar 0900-8844.

 
 
De honden blijven voorlopig in beslag genomen. De dierenambulance heeft ze naar het asiel gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C (25-9-2009 om 18:59)
@deli je moet niet alle hondenbezitters over 1 kam scheren .....
Edje (25-9-2009 om 17:28)
Heb trouwens zelf 2 katten die alleen in onze achtertuin met omheining komen. Hun behoefte doen ze op de bak. Ben zelf ook geen voorstander van kattenpoep in mijn tuin en wil die overlast ook niet voor een ander. Toch mag zoiets nooit gebeuren want een loslopende hond kan heel gevaarlijk zijn...
Edje (25-9-2009 om 17:23)
De schuld ligt volledig bij de eigenaar! Voor de 2e x ontsnapt? Dan ben je gewoon geen hond waard. Ontsnappen kun je heel goed voorkomen door goed op te letten en een goed hek/schutting te plaatsen. De honden dienen te worden herplaatst bij iemand die WEL verantwoordelijkheidsgevoel heeft!!!
Rene (25-9-2009 om 16:06)
De honden zijn NIET gevaarlijk, de baas wel aansprakelijk voor hun gedrag. Onze kat is dood alsgevolg van nalating van iemand die meerdere malen is gewaarschuwd na meerdere ontsnappingen. Als geen mogelijkheid hebt afdoende hekwerk te plaatsen, neem je zulke honden niet, lijk me logisch gevolg
Han (25-9-2009 om 11:04)
Ja zeker is helemaal waar,maar het arme katje van Angla is de dupe van zulke praktijken en het andere katje ook ,das diep triest hou zulke honden binnen in een afscheiding waar ze niet kunnen ontsnappen levensgevaarlijk er zitten ook van die honden op de grenadierweg dus uitkijken geblazen
Iemand (25-9-2009 om 10:44)
Dan vind ik nog als je honden kunnen ontsnappen dat je beter op moet letten als ze gevaarlijk zijn! Honden mogen gewoon geen andere beesten of mensen bijten, is geen discussie over mogelijk.
Cookie-instellingen beheren