Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ploeg Torenweg Zeeuwse winnaar

Toegevoegd: 18-10-2009, 18.40 uur
Ploeg Torenweg Zeeuwse winnaar
Door: Roland de Jong
GOES - De brandweergroep Torenweg uit Middelburg is zaterdag eerste geworden bij de provinciale vaardigheidstoets in Goes.

Aan de wedstrijd deden in totaal 28 ploegen en zeven officieren mee. Er waren meerdere banen waarop werd gespeeld. Zo moesten de brandweerlieden zich op één van de banen bijvoorbeeld eerst bewijzen met het afleggen van een waterwinning aan de hand van lage druk. Daarna werden de ploegen getest op de inzet bij een middelbrand. De ploeg van de post Torenweg haalde over alle banen gezien het hoogste puntenaantal en mag zich dus een jaar lang de beste brandweerploeg van Zeeland noemen.
 
Op baan 1 werd Kerkwerve eerste. Deze ploeg werd gevolgd door Veere en Zierikzee 2. Op baan 2 scoorde de post Torenweg het beste. Daarna volgden Oost-Souburg en Hulst 2. Op de derde baan werd Arnemuiden eerste, gevolgd door Oosterland en Sint Annaland. Baan vier leverde een eerste plaats op voor Bruinisse. Zierikzee 1 werd hier tweede, gevolgd door Serooskerke.
 
Ook de officieren werden beoordeeld. Luc Wassenberg van het korps Terneuzen werd eerste. Rinus Corbijn van het korps Veere tweede en Rudy Ovaa van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg werd derde.

De prijzen werden zaterdagavond uitgereikt in het Ostrea Lyceum in Goes.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blusgroep Sint-Annaland je mag raden wie ik ben (19-10-2009 om 14:24)
Blusgroep Sint-Annaland goed gedaan. Volgende keer de eerste plek hey Laat zien wat jullie kunnen !!!
Michael en delano (19-10-2009 om 10:18)
Heey goed ge speeeld manne aleen sas van gent is 7 geworden groeten michael en delano