Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Schietpartij Vlissingen loos alarm

Toegevoegd: 10-11-2009, 17.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Door de politie zijn dinsdagmorgen drie Vlissingers in de leeftijd van 23- tot 32 jaar aangehouden. Omstreeks 11.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat er schoten waren gehoord bij een woning aan de Verdilaan.


Agenten in kogelvrije vesten gingen daarop ter plaatse en omsingelden de woning. Op het moment dat drie mannen de woning verlieten, werden zij op straat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, Uit de verhoren bleek het om een uit de hand gelopen grap te gaan.

Een 23-jarige Vlissinger was vanmorgen op bezoek bij een 28-jarige vriend van hem en wilde als grap de 32-jarige bewoner, die nog lag te slapen, wakker maken met vuurwerk. Buiten onder zijn slaapkamerraam stak hij het vuurwerk af. Dit zorgde voor enkele harde knallen die in de wijde omgeving werden gehoord.

Meerdere buurtbewoners dachten dat er werd geschoten en belden de politie. In de woning werd verder nog een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en enkele tientallen grammen softdrugs. Dit is in beslaggenomen. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt waarna de drie mannen weer in vrijheid zijn gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anne (11-11-2009 om 15:33)
Nou Patrick, om eerlijk te zijn heb ik in het echt nog nooit schoten gehoord.
RoelaND (11-11-2009 om 13:35)
@Patrick Verschil tussen schieten en vuurwerk is niet altijd goed te horen. Daarbij spreek ik uit eigen ervaring.. Verder moet je blij zijn dat er mensen alert op reageren.
Francois (11-11-2009 om 10:22)
@Patrick Heb jij wel eens een schot van een vuurwapen gehoord? Ik vaak genoeg en het klinkt hetzelfde als vuurwerk. Vaak hoor je mensen ook zeggen, ik dacht dat er vuurwerk werd afgestoken, blijkt het een overval etc. te zijn. Goed dat mensen bij twijfel 112 bellen.
Pat (11-11-2009 om 09:29)
Ik had het gehoord,maar je hoorde goed dat,t vuurwerk was,en tja via die weg zijn die jongens nog de klos van te vroeg afsteken,geintjes zijn niet altijd goede geintjes.hebben ze nagedacht wat gevolgen zpu kunnenzijn?
Patrick (10-11-2009 om 21:09)
Tsjonge zeg, wat een flopper......kost ook wel een duitje denk ik zoon aktie van de politie. beetje raar wat het verschil tussen vuurwerk en schieten is toch wel overduidelijk vind ik zelf.
René (10-11-2009 om 17:51)
De afsteker was zelf ook nog niet helemaal wakker. Want vuurwerk is voor oudjaar en dat valt nooit in november
Cookie-instellingen beheren