Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kat zwaargewond bij grote brand Domburg

Toegevoegd: 02-01-2010, 16.48 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
DOMBURG - Bij een felle woningbrand in het centrum van Domburg is vandaag een kat zwaargewond geraakt.


Het dier kon ter nauwernood door brandweerlieden uit het pand aan het Karregat worden gehaald. Brandweerlieden gebruikten vervolgens hun eigen perslucht om het beestje te beademen. Later kwam ook de ambulancedienst assisteren. Uiteindelijk is de kat overgedragen aan de zorg van de dierenambulance.

Het duurde vrij lang voordat de brand zelf kon worden geblust. Dit had er onder meer mee te maken dat het door een defect lang duurde voordat er bluswater was. De brandweer schaalde, mede vanwege de krappe bebouwing, op naar grote brand en zette in totaal zes brandweerwagens in. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van een defect in een elektrisch apparaat.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (3-1-2010 om 10:43)
Kees de nuchtere ik heb er geen woorden voor,ga lekker opleiding volgen om mieren te redden.jij heb geen begrip,weet je zeker dat je kees de nuchtere ben?
Zoop (3-1-2010 om 10:14)
@ j, waar kan men aan deze stickers komen ?
Ad (3-1-2010 om 09:56)
Uiteraard goed dat ze het beestje gered hebben maar het is maar een kat hoor. Zo belangrijk is dat nu ook weer niet om er zo een ophef over te maken.
Binair (3-1-2010 om 09:25)
Het is uiteraard niet leuk als je huis in de brand staat Aanwezige dieren lopen groot risico daar ze vlak bij de grond zitten, en daardoor eerder rook schade kunnen oplopen Vindt het geweldig dat de brandweer deze kat heeft kunnen redden. en aan beide duidelijk geen kattenliefhebbers: denk eens na
Jolanda (3-1-2010 om 08:31)
Geweldig werk verricht goed gedaan ook een dier heeft het recht om gered te worden
Jacqueline (3-1-2010 om 07:53)
Ik snap die negatieve reacties op het redden van die kat niet. Ik denk dat die jongen heel blij is dat zijn kat gered is. Als je door brand al je spullen kwijt bent, ben je blij dat je vriendje niets is overkomen, want voor kattenliefhebbbers is het geen beest maar een vriend.
Cookie-instellingen beheren