Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Kat zwaargewond bij grote brand Domburg

Toegevoegd: 02-01-2010, 16.48 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
DOMBURG - Bij een felle woningbrand in het centrum van Domburg is vandaag een kat zwaargewond geraakt.


Het dier kon ter nauwernood door brandweerlieden uit het pand aan het Karregat worden gehaald. Brandweerlieden gebruikten vervolgens hun eigen perslucht om het beestje te beademen. Later kwam ook de ambulancedienst assisteren. Uiteindelijk is de kat overgedragen aan de zorg van de dierenambulance.

Het duurde vrij lang voordat de brand zelf kon worden geblust. Dit had er onder meer mee te maken dat het door een defect lang duurde voordat er bluswater was. De brandweer schaalde, mede vanwege de krappe bebouwing, op naar grote brand en zette in totaal zes brandweerwagens in. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van een defect in een elektrisch apparaat.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (3-1-2010 om 01:44)
@ Kees de Onverschillige.. Zelf geen huisdieren zeker? Ben het ermee eens dat deze mannen niet in het zonnetje hoeven te worden gezet, ze voeren immers hun werk uit. Maar een kat vergelijken met een insect slaat gewoon nergens op. Dan ben je niet nuchter maar onnozel
Zeeuws meisje (3-1-2010 om 00:16)
@Kees d nuchtere. Precies hetzelfde had ik nu ook ! Dagelijks redden ze huis en haard, maar bij een poes is het ineens een heldendaad. Wat een hysterie.
Middelburg (3-1-2010 om 00:07)
De kat maakt het naar omstandigheden goed
Veronique (2-1-2010 om 21:48)
Goed gedaan mannen!! Gelukkig bestaan er ook nog dierenvrienden op deze wereld, ik heb wel eens anders mee gemaakt! Hoe gaat het met het beestje??
J. (2-1-2010 om 20:46)
Superactie mannen! (tip: wij hebben op de deur een sticker waarop staat dat er huisdieren in huis zijn, deze sticker maakt aan de hulpverlening duidelijk dat er dus huisdieren in huis zijn.)
Tommie (2-1-2010 om 20:28)
Ook ik wil niet achterblijven om mijn RESPECT voor deze brandweermannen te betuigen. Top, heren, ik hoop dat jullie een voorbeeld zijn voor velen door te laten zien hoe belangrijk een dierenleven is! En, lieve kat, ik hoop dat je er bovenop komt!
Cookie-instellingen beheren