Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 67 km

Mislukte plofkraak Oost-Souburg opgelost

Toegevoegd: 12-02-2010, 16.00 uur
Door: Daniëlle Gillesse

OOST-SOUBURG - In het onderzoek naar een fors aantal inbraken en een gewapende overval op een winkel in Oost-Souburg is bekend geworden dat twee van de vijf aangehouden mannen voor deze delicten ook verantwoordelijk zijn voor de mislukte plofkraak op de geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein in Oost-Souburg.


De twee mannen probeerden op 18 januari deze geldautomaat met een handgranaat op te blazen. Buurtbewoners zijn toen opgeschrikt door de harde knallen die hiermee werden veroorzaakt. De buitenkant van de automaat was behoorlijk beschadigd. Tijdens politieonderzoek werd in de buurt van de geldautomaat een niet ontplofte handgranaat aangetroffen. Uit verder onderzoek is nu gebleken dat de beschadigingen aan de buitenkant van de automaat  zou kunnen zijn ontstaan door zwaar vuurwerk.

Het is niet mogelijk om de kluis van een geldautomaat te kraken met een handgranaat, dat verklaarde een bankvertegenwoordiger. Alle verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (13-2-2010 om 08:41)
Nou hoor ik niks over de politie ,goed werk jongens julie hebben super goed gedaan .
Natas (13-2-2010 om 06:16)
Voorlopig vast? voorgoed opsluiten,en de schade vergoeden en een boete erboven op als het moet,een pin automaat is sterk beveiligd. maar de daders moeten daders moeten zwaar gestraft worden, het is een gevaar voor veiligheid ni normaal ze als door de rechtsstaat weer vrijgelaten worden.
Japiejo (13-2-2010 om 02:08)
Voorgoed opsluiten kost de gemeenschap -lees ons- handen vol geld... nee,laat ze maar wat doen, om de gemeenschap terug te betalen...
Marga (12-2-2010 om 23:47)
Nee hoor Hennie je bent niet de enige die er zo over denkt. Het is tuig van de richel en van mij mogen ze 5 jaar de bak in en dat is nog soepel. Beter werkkampen oprichten om nog een poging te wagen er misschien nog mensen van te kunnen maken. Ik erger mij ook dood aan al dat tuig.
An (12-2-2010 om 22:26)
@Hennie, nee je bent niet de enige met verstand. Heel nederland vindt dat namelijk. Dan zullen we eerst met z'n allen anders moeten gaan stemmen. Zoeken naar een partij die ook voor zwaardere straffen is namelijk. Zo gaat het niet gebeuren door er alleen maar blabla over te hebben.
David (12-2-2010 om 20:10)
Goed dat die lui opgepakt zijn ze weten niet wat ze een ander aandoen hopelijk blijven ze een hele lange tijd opgesloten zitten
Cookie-instellingen beheren