Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf geëist voor steekpartij Goes

Toegevoegd: 11-03-2010, 23.39 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom hoorde donderdag een celstraf van 21 maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen zich eisen.

De Bergenaar wordt verdacht van twee keer een poging doodslag en eenmaal een mishandeling. Dat alles gebeurde op eerste kerstdag op de Grote Markt in Goes, waar hij flink liep op te scheppen over een pistol en met een mes zwaaide.

Toen hij diverse keren begon te schelden viel dat bij enkele stappers goed verkeerd. Hij kreeg en klap, er volgde wat heen en weer geduw en vervolgens trok de Bergenaar een mes en stak er een van de omstanders drie keer mee in de buik.

Hij rende weg, achtervolgd door en vriend van het slachtoffer. Ook deze kreeg twee steken in het lichaam. Toen de Bergenaar uiteindelijk kon worden overmeesterd stak hij nog iemand in de voet. De uitspraak is over veertien dagen.

Zie ook:
- 26/12/2009: Twee gewonden bij steekpartij Goes

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (10-4-2010 om 17:19)
Ik vind de uitpraak zelfs te zwaar want diegene die neergestoken is deelde als eerste een klap uit en heeft het daarom ook zelf uitgedaagd. Natuurlijk moet je niet steken maar de verdachte is dan wel omringd door een grote groep dus vind ik dat het te maken heeft met noodweer-exces...!!!
K (13-3-2010 om 15:06)
Zo een mogen ze van mij levens lang in de cel steken
Ik (12-3-2010 om 15:26)
Zal naar Nederlandse begrippen wel een taakstaf uitkomen..
Lies (12-3-2010 om 12:28)
Eenhalfjaar voorwaardelijk?? BELACHELIJK die moeten ze voor 10 jaar opsluiten ze leren het toch nooit!
Zoop (12-3-2010 om 12:03)
Harddrugsdealen word dus zwaarder bestraft als een doorgeslagen geweldpleger die in het openbaar onder dreiging van vuurwapens willekeurige mensen met een mes om het leven probeert te brengen.
Joost (12-3-2010 om 09:47)
Er wordt 21 maanden geeist voor zoiets??? 3 mensen moedwillig neersteken en er dan misschien nog zo makkelijk mee weg komen, ongelooflijk!