Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schapen dood en zwaargewond door hond

Toegevoegd: 04-04-2010, 10.03 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op de Verlengde Weg Naar Veere bij Arnemuiden zijn dit week-einde enkele schapen aangevallen door een hond. Eén dier vond daarbij de dood.


De eigenaresse van de schapen trof zaterdagmiddag in de wei een hond aan die de schapen aan het aanvallen was. Uit paniek waren een 12-tal schapen de watergang in gevlucht. De gealarmeerde politieagenten, de eigenaresse en een politieagent die in zijn vrije tijd een rondje aan het fietsen was hebben de dieren op het droge weten te krijgen.

Meerdere dieren raakten zwaargewond. De gewonde dieren zijn door een dierenarts behandeld. De eigenaresse van de hond is door de politie benaderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marga (4-4-2010 om 13:34)
Hoe is het mogelijk dat de eigenaar niet beter op deze hond past. Dat weet je toch als eigenaar zijnde. Zet zo'n hond een muilkorf op zijn smoel! Beter dan andere dieren of straks een kind dood bijten. Armen Schapen en slordige eigenaar hond.
Billie (4-4-2010 om 13:21)
Als een hond eenmaal bloed heeft geproefd, dan moeten ze afemaakt worden.... Wel heel erg zoiets, arme schapen en rot voor het eigenares ook....
Anja (4-4-2010 om 13:14)
Ik hoop dat de hond al agemaakt is. Nu waren het schapen maar straks zijn het mensen. Niet dat schapen minder erg zijn hoor .. helemaal niet, maar heb ook eens iets vreselijks met een kind meegemaakt en dat vergeet je nooit. Die hond is nooit meer te vertrouwen
Thera (4-4-2010 om 12:51)
Dieren, dus ook honden hebben een natuurlijk instinct, dit is al zeer lange tijd bekend. Hond had aan de lijn gemoeten, schapen hadden achter betere afrastering gemoeten. Shanna, schapen kunnen ook in beslag genomen worden als men niet voor veiligheid kan waarborgen.
Marc (4-4-2010 om 11:16)
Hond had aan de lijn gemoeten,een ander heeft niets met de hond te maken en dus ook niet bij je komt,niet iedereen is van honden gediend,en gewoon aan de lijn,ik vind dat de hond in beslag genomen moet worden,want dit kan niet,ook moet de eigenaar maar schade vergoeden,de eigenaar is goed fout!
Roos (4-4-2010 om 10:53)
Vreselijk voor de schapen en eigenaar! De hond kan er niks aan doen, die volgt zijn instinct. De baas is schuldig, die hond kan niet los!!!!
Cookie-instellingen beheren