Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Overvalteam controleert op dragen fietshelm

Toegevoegd: 15-04-2010, 09.43 uur
De mascotte van het overvalteam samen met de schoolkinderen.
De mascotte van het overvalteam samen met de schoolkinderen.
© Foto: Tim Koster
Door: Daniëlle Gillesse
TERNEUZEN - Vandaag heeft een overvalteam van de Provincie Zeeland de Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen bezocht om te kijken hoeveel leerlingen een fietshelm dragen.

De Provincie wil het gebruik van de fietshelm voor jonge kinderen stimuleren. Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 4 op de basisscholen in Terneuzen en Noord-Beveland hebben van de Provincie Zeeland een fietshelm gekregen. Het overvalteam kijkt hoeveel kinderen deze fietshelm daadwerkelijk dragen.


Het overvalteam is onderdeel van het provinciale fietshelmenproject. In april en mei zal het overvalteam op meer scholen komen om de kinderen te verrassen. Het overvalteam bestaat uit het poppetje met de fietshelm (de mascotte van het project) en één of twee promotiemedewerkers.

Het overvalteam bezoekt de klas om te tellen hoeveel kinderen de fietshelm die dag op hebben naar school. De kinderen die de fietshelm dragen, krijgen een flyer met een unieke code waarmee zij een mooie prijs voor het hele gezin kunnen winnen: een family fun day in Center Parcs, Port Zélande.

De kinderen die de helm niet op hebben tijdens het bezoek van het overvalteam krijgen een flyer mee naar huis waarmee ze deel kunnen nemen aan een fotowedstrijd van Center Parcs.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (15-4-2010 om 15:09)
@ arie, ja hoor, die bekeuring had u natuurlijk niet aan uwzelf te danken en u had liever een flyertje gekregen als een boete, ik snap het helemaal.
Miriam (15-4-2010 om 11:55)
Leuke actie! Mijn zoon kwam vanochtend aan op de school en riep 'Mama, mama, het fietsmannetje is éindelijk op bezoek'!!
Edj (15-4-2010 om 10:07)
Wat een idiote naam voor zo.n team ! Hoezo overval..? Dat zal die basisscholiertjes wel aan't denken zetten ja. Nog afgezien van die helmveridealisering. Wat is t volgende - knie- en balbeschermers? Tand- en neusprotectie of maar gelijk binnenblijven??
Arie (15-4-2010 om 10:00)
Als de politie nu ook eens deze werkwijze zou hanteren om de regels na te leven zou de maatschappij er een stuk leuker op worden. Ik krijg liever een flyer dan een boete, ik voel me gediscrimineerd.