Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in woning Zuidzandseweg te Cadzand

Toegevoegd: 26-02-2005, 15.01 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
CADZAND - Het brandweerkorps Sluis is zaterdagmiddag rond tien voor drie uitgerukt voor een woningbrand aan de Zuidzandseweg in Cadzand.


De tankautospuit 5532 uit Cadzand werd rond zeven minuten voor drie gealarmeerd voor de brand. Al snel werd duidelijk dat het gehele huis vol rook stond. Omdat de brandweerploeg van Cadzand niet met volledige bezetting kon uitrukken schaalde de brandweer op naar "middelbrand".

Vanwege de opschaling naar "middelbrand" rukte ook de tankautospuit 5530 van Oostburg uit naar de brand. De bemanning van deze tankautospuit was binnen negen minuten ter plaatse bij de brand. De tankautospuit uit Cadzand was toen al enige tijd ter plaatse.

Toen de brandweerlieden uit Cadzand ter plaatse kwamen hadden de bewoners het brandende pand al verlaten. Wel had de brand, die was ontstaan in de keuken van de woning, zich inmiddels uitgebreid naar de verdieping boven de keuken.

De Officier Van Dienst, de 5595, is ook uitgerukt naar de brandmelding. Later volgde ook het hulpverleningsvoertuig 5570 van de brandweer in Oostburg. Dit voertuig rukte onder prioriteit één uit om enkele extra persluchtflessen naar het brandadres te vervoeren.

De Stichting Salvage zal ter plaatse gaan om de schade aan het pand te beoordelen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren