Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Zwerfkatten dakloos door diefstal

Toegevoegd: 30-05-2010, 14.22 uur
Het gestolen kattenverblijf op het Vlissingse Scheldeterrein. Katten bij het gestolen kattenverblijf.
Het gestolen kattenverblijf op het Vlissingse Scheldeterrein.
© Foto: Werkgroep Scheldekat
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De zwerfkatten die op en rond het Scheldeterrein in Vlissingen leven zijn gedupeerd door een opmerkelijke diefstal: hun kattenverblijf is gestolen.


Al tientallen jaren leven er zwerfkatten op en rond het Scheldeterrein. Meer dan 10 jaar geleden is Werkgroep Scheldekat opgericht die zich over de bijna 40 zwerfkatten ontfermde. Naast castratie en sterilisatie werden de katjes ook gechipt en van voorzien van eten. Van Scheepswerf De Schelde kreeg de Werkgroep een verrijdbaar kattenverblijf waarin tientallen katjes konden schuilen, eten en slapen.

De tammere katjes werden herplaatst bij dierenliefhebbers en kittens werden liefdevol opgevangen en gesocialiseerd. Dagelijks kregen de zwerfkatten eten en drinken en vooral in de begintijd toen het aantal talrijk was, hebben veel vrijwilligers uren besteed aan de verzorging.

Het zwerfkattenproject was een groot succes. “Door de geboortebeperkende maatregelen en de dagelijkse controle zijn er het laatste decennium geen nieuwe katjes meer bijgekomen. Jaarlijks kwamen er wel zo'n 15 nieuwe verwaarloosde of gedumpte katjes aanlopen bij het kattenverblijf. Voor deze tamme katjes is een goed tehuis gezocht. De laatste tijd was er nog een klein groepje oudere zwerfkatjes over die in het verblijf een thuis hadden”, aldus Marleen Drijgers van de werkgroep.

Tot grote verbijstering van Drijgers, de oprichtster van de werkgroep, is het kattenhuis echter afgelopen zaterdag door onbekenden ontvreemd. “Het kattenhuis heeft wielen en een trekhaak waardoor het verrijdbaar is. De hoogbejaarde katjes zijn nu hun huis kwijt en dakloos”, aldus Drijgers. Saillant detail is dat Drijgers donderdag nog aan de Vlissingse wethouder Marin de Zwarte had gevraagd om bouwhekken rond het verblijf te plaatsen om zo vandalisme tegen te gaan.

De Zeeuwse werkgroep van de Partij voor de Dieren heeft inmiddels geschokt gereageerd op de diefstal. Iedereen die iets gezien heeft van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen met Marleen Drijgers (0118-412325 / info@scheldekat.nl) of de politie Vlissingen via 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Job (1-6-2010 om 11:31)
En nu gaat iedereen die zo een grote mond hadden over afhakken en andere straffen naar de gemeente om verhaal te halen. Ik hoop dat een ieder geschrokken is van zijn eigen kortzichtigheid,en de volgende keer meer mogenlijkheden open houdt dan handen afkappen lekkere samenlevenign.SHARIA
J molenaar (31-5-2010 om 21:29)
Niet te geloven Wat heb je eraan om het verblijf van deze arme stakkers weg te halen,nu moeten deze dieren in weer en wind rond lopen en zijn ze hun huisje kwijt. Terug met het katten verblijf!
Els Adams (30-5-2010 om 23:32)
Het is een soort van shock om dit nieuws te vernemen; het is echt van groot belang dat de 'pipowagen' snel wordt gevonden omdat het vertrouwde onderkomen door de dieren ernstig gemist zal worden. Anders moet er zo snel mogelijk een vergelijkbare ruimte ter beschikking komen. Te triest voor woorden.
Willie Uittenbogaard (30-5-2010 om 22:50)
Wat een lage gemene rotstreek!
Katte krabbel (30-5-2010 om 17:25)
Wie doet er nu zoiets verfoeilijks ? walgelijk gewoon.
Elona (30-5-2010 om 16:02)
Wat is dit erg zeg. Ik hoop dat de gemeente heel snel met een nieuw huisje komt voor deze katjes, wat zou dat een mooi gebaar zijn. Mevr. Drijgers doet al jaren heel goed werk, bijzonder werk, elke dag gaat ze naar de katjes toe om ze eten te geven. Nu is hun veilige huisje weg, hun mandjes weg, wie doet nu zoiets ? Beste gemeente, help de katjes, help Mevr. Drijgers.