Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
96 files van totaal 365 km

Bejaarde vrouw (98) bestolen in woning

Toegevoegd: 16-07-2010, 19.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUISKIL - Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.00 uur is een 98-jarige vrouw, in haar woning aan de Spoorstraat in Sluiskil, bestolen.

Tussen genoemde tijdstippen kwamen twee onbekend gebleven vrouwen de woning van de bejaarde vrouw via de achterdeur binnen. Zij deden zich voor als medewerksters van de thuiszorg en snuffelden wat rond. Hierna verlieten zij de woning weer.


Nog dezelfde middag werd de 98-jarige vrouw gebeld door een (zogenaamde) medewerker van de bank met het verhaal dat haar bankpas gevonden was en dat ze haar pincode moest geven. Dit deed de vrouw.

Door een zoon van de vrouw, die het verhaal van zijn moeder hoorde, is navraag gedaan bij de bank waaruit bleek dat er rond 18.15 uur al honderden euro's met de pas waren gepind.
 
De politie Zeeland en Zorgsaam adviseren cliënten van de thuiszorg, indien er thuiszorgmedewerkers in hun woning komen die ze niet kennen of niet vertrouwen, altijd te vragen naar een legitimatiebewijs. Ook kunnen cliënten bellen naar Zorgsaam. Het telefoonnummer van de bereikbare dienst is te vinden in de krant of in het zorgdossier wat clienten thuis hebben liggen.
 
Verder adviseert de politie Zeeland iedereen nooit de pincode telefonisch of op andere wijze door te geven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (16-7-2010 om 21:18)
Wat ontzettend LAF en dat is nog zwak uitgedrukt.Een 98 jarige vrouw,hoe durven ze
Peter (16-7-2010 om 21:01)
Dit is toch wel zooooo laag bij de grond. Die twee vrouwen moeten zich kapot schamen en zich aangeven bij de politie. Hopelijk worden ze snel gevonden.
Ikke (16-7-2010 om 20:33)
Te triest voor woorden, dat jullie die oude mensen zo de stuipen op het lijf jagen.
Marga (16-7-2010 om 20:03)
Dit is toch bijna niet te geloven! Wat een doerakken! Door en door slecht door deze praktijken te bedenken en uit te voeren. Dat ze hier gewoon mee kunnen leven! Wens Mevr, HEEL VEEL sterkte.
Henco (16-7-2010 om 19:43)
Triest verhaal helaas lezen we dit vaker. Jammer dat de meeste belanghebbenden het advies van poltie en zorgzaam niet zullen lezen. Misschien is een mondeling advies naar de doelgroep of een flyer handiger?
Cookie-instellingen beheren