Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Lekkage spoorwagon Sas van Gent

Toegevoegd: 30-07-2010, 10.26 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - De hulpdiensten zijn vanochtend ingezet voor een lekkende spoorwagon op het rangeerterrein bij Sas van Gent.


De lekkage bij de afsluiter van de wagon, met aan boord een gevaarlijke stof, werd rond 08.30 uur ontdekt nabij het Stationsplein. De hulpdiensten zetten gelijk groot materieel in en alarmeerde een kleine tien brandweerwagens. Uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland sprak van een minimale lekkage. Volgens de woordvoerder was er sprake van het ‘doorzweten’ van een afsluiter. De lekkende stof was een verharder die aan epoxy-hars wordt toegevoegd. Er hadden zich wat druppeltjes gevormd op de afsluiter. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

Om 09:00 uur werd er afgeschaald naar GRIP 0 en keerden een aantal hulpdiensten terug naar de kazerne. De nog aanwezige brandweer ter plaatse heeft het lek gedicht, waarna de trein terug kon rijden naar Dow. Daar wordt de lekkage verder onderzocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oud sassenaar `gelukkig` (30-7-2010 om 18:04)
@ alexandra: ben het helemaal met je eens ,die spoorlijn gaat dwars door het dorp . En dat ligt niet aan jou eigenlijk kan het ook niet meer in deze tijd maar de mensen in sas zijn het zo gewend dat er geen haan naar kraait ,tot dat er iets gebeurd net zoals vandaag al is het maar iets kleins
Kabouter Kwebbel (30-7-2010 om 17:32)
Het is toch ook van de zotte dat dat rangeerterrein midden in Sas ligt. En weet je wat, we zetten er ook nog maar de noodlokalen voor de Sasse Vaart naast. Succes ermee!
Alexandra (30-7-2010 om 16:10)
Zo , dat was schrikken! Een hele batterij brandweerwagens in Sas. Ik dacht op zijn minst dat er iets op ontploffen stond. Ja, wie verzint er ook zoiets: Ee spoorlijn waar dagelijks wagons met troep van Dow overgaan dwars door en dorp. Och, het zal wel aan mij liggen.
Rasechte Sasse Meid (30-7-2010 om 16:06)
Nou, nou,wat een gedoe. En dat allemaal om een zwetende afsluiter. Eerst word er moord en brand geschreeuwd omdat het on GEVAARLIJKE STOFFEN gaat en later blijkt het onschuldig goedje te zijn. Zet er gewoon op wat erin zit, dan moeten er ook niet zoveel hulpverleners in gang schieten!