Weerbericht:
Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Bewoners Blaauwe Hoeve voor pasen terug naar huis

Toegevoegd: 23-03-2005, 21.30 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
HULST - De bewoners van de door brand getroffen woontoren op het terrein van de Blaauwe Hoeve in Hulst keren nog net voor Pasen terug naar hun appartement. Dat heeft burgemeester J.F. Mulder van Hulst gisteren bekendgemaakt.


De kosten om het gebouw weer in goede staat te brengen en alle elektriciteitsmeters, leidingen en bedrading te vervangen, bedragen meer dan een half miljoen euro. Er is nog geen zicht op de totale kosten als gevolg van de brand, de derde in hetzelfde woonblok in iets meer dan een jaar tijd.

Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft alle appartementen gereinigd. Ook zijn sommige woningen opnieuw behangen en geschilderd.

Alle bewoners kunnen vrijdag terugkeren naar hun appartement. De verhuizing vindt na de middag plaats. De bewoners van de vierde verdieping, waar de brand op donderdag 10 maart uitbrak, nemen eind van de middag hun intrek in hun huisje. Zo snel mogelijk na de paasdagen worden ook de elektriciteitsmeters in alle andere zorgappartementen op het Blaauwe-Hoeveterrein vervangen.

De meterkasten in die appartementen zijn nu al voorzien van sensoren die alarm slaan zodra het te warm wordt in de meterkasten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren