Weerbericht:
Meest droog. Maandagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse brandweer oefent garagebrand

Toegevoegd: 23-03-2005, 21.32 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De brandweerlieden van de kazerne aan de Middelburgse Torenweg zijn woensdagavond uitgerukt naar een garagebrand aan de Huybrecht de Hasestraat in Middelburg-Zuid. Bij de brand vielen twee gewonden.


Gelukkig was dit alles slechts het scenario van een oefening voor de wedstrijdploeg van de Middelburgse brandweerlieden. Het scènario was als volgt: er komt een melding binnen van een mogelijke autobrand op het parkeerterrein van de Em-Té in Middelburg. Tijdens het aanrijden naar deze melding komt een serieuzere melding binnen: een garagebrand met mogelijk gewonden.

Eénmaal ter plaatse blijkt dat er tenminste één gewonde is en dat er veel rook komt uit een garage van een woning. De ingang van het plein is echter geblokkeerd en de brandweer moet dus omrijden. Ook ligt de waterwinning een flink stuk van de brandhaard en bevindt er zich mogelijk nog een tweede gewonde in de brandende garage.

De brandweerlieden moesten de slachtoffers in veiligheid brengen, de brand blussen en gevaarlijke objecten, zoals een gasfles, op tijd uit de garage verwijderen. Ook moest het dak worden geïnspecteerd. Om de oefening compleet te maken waren overigens twee kinderen ingezet als slachtoffers en werd gebruik gemaakt van een rookmachine om de rook te simuleren.

Voor de brandweerlieden betrof het zeer zeker een leerzame oefening.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren