Weerbericht:
Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerkorpsen rukken uit voor middelbrand Kats

Toegevoegd: 23-03-2005, 21.37 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
KATS - Zeven minuten na acht uur vanochtend kwam bij de Zeeuwse alarmcentrale een melding binnen dat er brand woedde in een bedrijfspand aan de Veerweg te Kats.


De eerste melding betrof dat er brand woedde in een jacht dat in een loods gestald was. Omdat er kans zou zijn op overslag naar andere jachten in de loods schaalden de centralisten van de alarmcentrale op naar "middelbrand" en alarmeerden daarom enkele minuten nadat de blusgroep van Colijnsplaat/Kortgene was gealarmeerd, de collega's uit het Zuid-Bevelandse Wolphaartsdijk.

De brandweerlieden uit Kortgene rukten uit met de tankautospuit 4733, de brandweerlieden uit Wolphaartsdijk volgden met de tankautospuit 4746. Toen de spuitgasten ter plaatse kwam bleek dat er brand was ontstaan in de meterkast van een boot die in de loods gestald was.

Iemand die zich in de loods bevond merkte de brand op en ging deze direct te lijf met een poederblusser. Zodoende kon grote schade voorkomen worden en was de brand snel onder controle. Toen de brandweerlieden aankwamen was de brand vrijwel uit.

De brandweerlieden hebben wel enkele slangen uitgelegd omdat niet direct zeker was of de brand daadwerkelijk volledig geblust was. De brand is vermoedelijk onstaan door kortsluiting in een printplaatje in de meterkast van het jacht. Hoe groot de schade precies is, is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren