Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 75 km

Brandweer fietst voor goede doel

Toegevoegd: 16-10-2010, 17.43 uur
Peter van Dijk en vertegenwoordigers van de Brandwondenstichting met de cheque.
Peter van Dijk en vertegenwoordigers van de Brandwondenstichting met de cheque.
© Foto: PR
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Honderdvijf fietsers namens Brandweer Zeeland zamelden zaterdag een totaalbedrag van € 14.260,= in ten bate van de Brandwondenstichting.


Burgemeester Schouwenaar overhandigde namens de brandweer in Zeeland zaterdag 16 oktober dit bedrag op het Abdijplein aan vertegenwoordigers van de Brandwondenstichting in Zeeland.

De Zeeuwse fietsers vertrokken zaterdagmorgen vanuit diverse kazernes in heel Zeeland. Onderweg kwamen de (st)rijders tegen littekens op een aantal punten bij elkaar om gezamenlijk verder te fietsen. Vanaf Arnemuiden vertrok tenslotte één grote groep om te finishen op het Abdijplein in Middelburg. Onder hen was ook burgemeester Schouwenaar die zelf heeft meegereden.
 
Iedere deelnemer moest minimaal € 50,00 aan sponsorgeld bijeenbrengen, daarbij waren verschillende bedrijven die een groot bedrag schonken aan de deelnemers.

Op het Abdijplein stond eveneens een collectebus van de Brandwondenstichting voor bezoekers, tevens waren er informatiestands van de Brandwondenstichting en over brandpreventie.

De fietstocht vormde een mooie afsluiting van de eerste Zeeuwse Week van de Veiligheid die als titel had meegekregen "Samenwerking maakt Zeeuwse veiligheid krachtig".


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maria (16-10-2010 om 20:10)
Knap zo lieve kleinzoon niels ben trots op jou,en de vele brandweermannen van verschillende korpsen ook toppie gedaan....liefs oma
Eetjeb (16-10-2010 om 19:26)
Respect voor al deze mannen en vrouwen. Een mooie prestatie met dit slechte weer van vandaag.
Cookie-instellingen beheren