Marechaussees beschoten op A58

Toegevoegd: 20-10-2010, 18.00 uur

Door: Roland de Jong
RILLAND - Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn gisteravond tijdens een controle bij afrit 30 van de A4/A58, net over de provinciegrens bij Rilland, beschoten. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De marechausseees voerden een zogeheten MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid) uit. Ze zijn vermoedelijk beschoten vanuit een personenauto. Eén van de marechaussees werd hierbij getroffen, waarbij het projectiel werd tegengehouden door een kogelwerend vest. Hij raakte hierdoor niet gewond.

Tijdens de controle, rond 20.50 uur, probeerde een personenauto zich aan de controle te onttrekken. Een motorrijder van de marechaussee zette hierop de achtervolging in. In een poging de motorrijder van zich af te schudden, reed de personenauto de afrit van de A58 bij Hoogerheide af. Op deze afrit stond echter een controlepost van de marechaussee.

Met hoge snelheid is de personenauto langs de controle gereden en via een nabijgelegen rotonde teruggereden. Met hoge snelheid passeerde het voertuig wederom de marechaussee, waarbij de vermoedelijke schietpartij plaatsvond.  

Achtervolging
De marechaussee heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet die ter hoogte van Etten-Leur is gestaakt. Ondanks de hoge snelheden, van boven de 200 kilometer per uur, is het niet gelukt het om het voertuig in te halen. De personenauto is later teruggevonden op de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven.

De marechaussee is opzoek naar getuigen, in het bijzonder getuigen die gezien hebben dat de personenauto door de verdachten is achtergelaten in Hoeven. Getuigen of anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de marechaussee via telefoonnummer 0164-611400.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (21-10-2010 om 10:04)
Gelukkig niemand gewond geraakt! Onbegrijpelijk dat zo'n persoon niet kan worden aangehouden. Helaas lopen er meer gekken rond buiten de gevangenis dan dat er in zitten.
Francis van mil (20-10-2010 om 21:24)
Zie bericht 2 maal 200 te hard gereden rijbewijs ingevordert plus boete, die kunnen ze wel oppakken met zn snelheid. iemand die je overhoop probeert te schieten en vervolgens vlucht met 200 kunnen ze niet oppakken????? voor alle vuurwapengevaarlijke criminelen, koop een porche!
Kees (20-10-2010 om 20:04)
Wordt tijd dat de controleurs met tanks gaan rijden,en de loop op de auto leggen.dan vlucht men niet meer
Ronny (20-10-2010 om 19:12)
De marechaussee maakt zich belachelijk door die mannen te laten ontsnappen ! (en dan hier nog durven vermelden ook) Waar hebben jullie nou een vuurwapen voor gehad ? Open dan het vuur als men niet wil stoppen ! op deze manier gaat heel het gezag eraan !
Sjaak (20-10-2010 om 18:51)
Op nu.nl staat dat het mogelijk een stukje metaal, afgeschoten met een katapult zou zijn. dit is wel erg dramatisch !!