Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Huisvesting migranten blijkt veilig

Toegevoegd: 21-10-2010, 11.10 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - De gemeente Borsele en de brandweer Borsele hebben gisteravond de huisvesting van arbeidsmigranten gecontroleerd. Zij troffen geen ernstige misstanden aan.

Het doel van de controle was om de (brand)veiligheid van de woningen te controleren en daarmee de veiligheid van de arbeiders te garanderen. In totaal bezochten de gemeente en de brandweer vijftien adressen.

De gemeente Borsele en de brandweer hadden de huisvestingsadressen steekproefsgewijs bepaald. Vooraf was afgesproken dat onveilige panden direct ontruimd zouden worden. Dit bleek niet nodig te zijn. Wel voldeden enkele locaties niet aan alle juridische en technische voorschriften. De gemeente gaat dit verder bekijken. Vervolgens wil zij met de verantwoordelijke in gesprek om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden.

Met de controle sluit Borsele aan bij de in voorbereiding zijnde nota over huisvesting van arbeidsmigranten van het samenwerkingsverband De Bevelanden. In deze nota bepalen de vijf Bevelandse gemeenten, Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal, het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (21-10-2010 om 13:01)
Belachelijk dat er huizen en werk is voor deze arbeids imigranten terwijl onze zeeuwsche jeugd gewoon jaren op een wachtlijst staan voor een huur huis en vaak geen werk kunnen vinden en dus in de bijstand terecht komen ik vind het toch wel eens tijd voor een eigen volk eerst standpunt