Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Ontruimingen na gaslek

Toegevoegd: 17-01-2011, 20.05 uur - Update: 18-01-2011, 13.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT MAARTENSDIJK - In Sint Maartensdijk is maandagavond een groot gaslek ontstaan. De omgeving is lange tijd ontruimd geweest.

Het lek bevond zich in de Koningin Beatrixstraat. Omstreeks 17.15  uur maandagavond signaleerden inwoners van de Beatrixstraat een gaslucht en meldden dit aan de lokale brandweer die in de buurt een oefenavond had. De daaropvolgende controle wees uit dat er inderdaad sprake was van een klein gaslek, de Delta storingsdienst was al gealarmeerd.


Monteurs van energiebedrijf Delta waren snel aanwezig en hebben het gas in genoemde straten afgesloten en het gaslek gedicht. De brandweer van Sint Maartensdijk werd rond 19.10 uur officieel opgeroepen voor de lekkage. De brandweer heeft een waterscherm gemaakt.
 
Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er 22 woningen ontruimd geweest. De inwoners van de Beatrixstraat en Bleekveldstraat werden door de brandweer en gemeentemedewerkers geinformeerd en uit voorzorg uit hun huis gehaald. Vrijwel alle inwoners konden tijdelijk terecht op de brandweerkazerne of bij familie en kennissen.

Rond 22.30 uur konden de bewoners allemaal weer terug naar huis. De woningen werden door monteurs van Delta weer aangesloten op het gas. Burgemeester Nuis is ter plaatse geweest om zich te laten informeren.

Het gaslek is vermoedelijk ontstaan tijdens bestratingswerkzaamheden maandagmiddag.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren