Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijontzegging na ongeluk

Toegevoegd: 09-02-2011, 19.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag een vijftigjarige man uit Borssele een boete van 500 euro en een voorwaardelijk rijontzegging van drie maanden opgelegd. Tegen de man was veertig uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden geëist.

De man parkeerde op 27 juni zijn auto en opende - zonder kennelijk goed te hebben gekeken - het portier, met als gevolg dat er een auto tegenaan reed. In een schrikreactie gaf de bestuurster een ruk aan het stuur en botste tegen een fietsster die aan de andere kant van de weg reed.


De fietsster raakte zwaar gewond aan haar been.

Zie ook:
- Vrouw gewond bij ongeluk Ovezande (27-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (10-2-2011 om 20:37)
Turlijk, MotorMario! Dus een klapband of een overhuppelend konijn waarover jij wegslipt is volgens jou ook een menselijke fout? Wat dacht je....zoveel domme reacties; de mijne kan er ook nog wel bij? Nou, das dan gelukt.
MotorMario (10-2-2011 om 17:52)
Gezien de vele domme reacties hier gaat het dit jaar niet lukken het aantal doden en gewonden in het Zeeuwse verkeer omlaag te brengen. Een sanctie is bedoeld om mensen van hun fouten te laten leren. Een ongeluk is namelijk ALTIJD het gevolg van een menselijke fout. Niet goed te praten.
Alfred (10-2-2011 om 11:30)
En hier straffen ze in verhouding dus wel hoog voor. Lekker makkelijk scoren zeker zonder al te veel werk te hoeven verrichten? De rechterlijke machine is het spoor ondertussen echt aan het kwijt raken en NL zich maar afvragen waarvoor er zoveel mensen weg trekken uit dit land!
Motorrijder (10-2-2011 om 11:10)
En wat krijgt de 76-jarige bestuurster van de andere auto? Deze had vast ook veel beter op de situatie kunnen anticiperen waardoor de gevolgen misschien minder ernstig hadden kunnen zijn. Als ze deze lijn van strafmaat nu ook maar eens doortrekken bij ernstigere vergrijpen!
Kees (10-2-2011 om 10:31)
En degene die de fietser aan reed, is niet schuldig? Die ruk aan het stuur vind ik net zo hard fout.
Marco (10-2-2011 om 10:19)
Maar wie betaald nou de ziektekosten dan? De meneer die zijn deur opende of de ander die een uitwijk manouvre moest maken? Dit kan je noemen als ketting-dominoreactie, wat als die vrouw op de fiets weer tegen iemand anders was gekomen?
Cookie-instellingen beheren