Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Eis: anderhalf jaar cel en tbs

Toegevoegd: 24-02-2011, 18.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 23-jarige man uit Middelburg.

De man wordt ervan verdacht op 9 maart 2009 een medewerker van een drogisterij met een mes in het gezicht te hebben gestoken. De medewerker van de drogisterij wilde de verdachte aanhouden ter naar aanleiding van een door de man gepleegde winkeldiefstal. De verdachte probeerde aan deze aanhouding te ontkomen door met een mes te zwaaien. De verdachte heeft hierbij in het gezicht van de drogisterijmedewerker gestoken, waardoor deze ernstig letsel heeft opgelopen.


De verdachte wordt verder verdacht van vernieling van een scooter, verzet bij aanhouding en belediging van agenten. De rechtbank te Middelburg veroordeelde de verdachte voor deze feiten tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in. De advocaat-generaal heeft in hoger beroep een lagere gevangenisstraf geëist dan door de rechtbank is opgelegd omdat deskundigen in hoger beroep hebben geconcludeerd dat de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is.

Uitspraak op 10 maart.

Zie ook:
- 09/03/2009: Winkeldief steekt Middelburger in gezicht


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (25-2-2011 om 00:06)
Deskundigen in hoger beroep hebben geconcludeerd dat de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Lekker makkelijk , stop hem dan levenslang in een , in een Gekkenhuis , Dom Nederland !!!