Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 110 km

Gewonde bij ongeval Kortgene

Toegevoegd: 18-03-2011, 23.36 uur - Update: 19-03-2011, 09.56 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ongeval op de Oost-Westweg (N255) ter hoogte van Kortgene is vrijdagavond een 47-jarige Belgische automobilist uit Hoevenen (B) gewond geraakt.

Het eenzijdige ongeval vond rond 20.30 uur plaats ter hoogte van hectometerpaaltje 5.0, waar werkzaamheden aan de weg werden uitgevoerd. Om deze aan te duiden zijn er betonnen randen op de weg geplaatst. De man reed hier tegenaan, de auto sloeg een paar keer over de kop en kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht.


Het ongeluk is gezien door getuigen, zij hebben 112 gebeld, het verkeer geregeld en eerste hulp verleend. De brandweer is ter plaatse gekomen om de auto van de Belg open te knippen, zodat hij uit de auto gehaald kon worden. De man was goed aanspreekbaar. De agenten roken een alcohollucht toen zij met de man spraken.

De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meteen aan zijn verwondingen behandeld is. Later op de avond kon de man verhoord worden door de politieagenten. Hij verklaarde wel iets gedronken te hebben, maar dat kon, volgens hem, niet de oorzaak zijn van het ongeval.
 
Tijdens het verhoor vertelde de man dat hij uit moest wijken voor een overstekend dier. Omdat de man geen blaastest af kon leggen is er in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen door een GGD-arts. Dit bloed wordt onderzocht en later zal blijken of de man teveel gedronken had om zijn auto te mogen besturen.

De Oost-Westweg is lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer in verband met opruimingswerkzaamheden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Verkeer (19-3-2011 om 14:14)
Zo te lezen goeie acties van die getuigen ter plaatse! je mag toch hopen dat als jouw iets overkomt er ook zulke daadkrachtige mensen klaar staan.
D. (19-3-2011 om 11:18)
Verbaast me niks. Er wordt al vaak als idioten gereden op de oost-westweg, die werkzaamheden hebben daar niks aan veranderd. Toen er nog verkeerslichten stonden, werd de, voor rood wachtende rij vaak nog even snel ingehaald door een stuk ongeduld. Als je voor het licht stond te wachten hield je je hart vast als ze met meer dan 80 op je afkwamen. Nu er een slinger in de weg zit is dat voor velen ook geen reden om zich aan de snelheidsbeperking te houden.
Fietser (19-3-2011 om 09:33)
Weer een laagvlieger die geen rekening houdt met opstakels. Hopelijk heeft ie er van geleerd. Enfin toch maar beterschap gewenst.
Cookie-instellingen beheren