Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote multidisciplinaire controle Goes

Toegevoegd: 26-05-2011, 22.00 uur - Update: 27-05-2011, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is donderdagavond een grote multidisciplinaire controle. Naast de politie deden ook diverse andere instanties mee.


Aan het einde van de middag werd op het terrein van het voormalige tuincentrum bij de 's-Heer Hendrikskinderendijk een grote controleplaats ingericht. Er werd een groot aantal voertuigen opgesteld en ook werd een grote truck van de Koninklijke Marechaussee neergezet. Vanaf de controleplaats werd een aantal motorrijders en een speciaal drugsteam aangestuurd dat weggebruikers naar de controleplaats moest leiden.

Doel van de controle, die nog tot middernacht zal duren, is criminaliteitsbestrijding op het gebied van diverse wetten en sociale voorzieningen. De opzet is volgens de politie niet alleen het uitdelen van bekeuringen of het verrichten van arrestaties, maar ook het uitwisselen van informatie. De Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Sociale Recherche en de Arbeidsinspectie werkten samen om met in achtneming van hun eigen bevoegdheden en taken overtreders op te sporen.

De politie richtte zich op de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en overtredingen/criminaliteit in de breedste zin van het begrip. De belastingdienst gebruikte een speciale scanauto om wanbetalers op te sporen om hen vervolgens hun openstaande saldo te laten betalen. Gebeurde dat niet, dan volgde beslaglegging of inbeslagname van het voertuig. Verder werd onder meer gecontroleerd op het onterecht rijden op rode diesel. De sociale recherche richtte zich op bijstandsfraude.

Mede dankzij de inzet van het speciale drugsteam van de politie kon een groot aantal drugstoeristen worden gepakt. Zij moesten ter plekke hun drugs afgeven en een boete betalen. De politie inde tussen de 4.000 en 5.000 euro van drugstoeristen die drugs wilden uitvoeren naar het buitenland. Zij kregen per persoon een boete van € 400,-.

Tijdens de controle werd ook een openstaande boete geind van € 300,-. In een achterbak van een Belgische personenauto werd vuurwerk aangetroffen en dat is door de agenten in beslag genomen. De Koninklijke Marechausse controleerde vooral op identiteitsdocumenten, maar er werden geen vervalsingen aangetroffen.

Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op 7 voertuigen en er werd € 2.146,- contant afgerekend door mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hadden betaald.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Schandalig (30-5-2011 om 17:08)
Hmm ik vraag mij af waarom politiekorpsen jonge belgen lastig vallen die thuis op hun gemakje eens een jointje roken. Deze actie mag je totaal in twijfel trekken, deze mensen worden zelfde betaald vanuit dezelfde instantie die coffeeshop "legaal maken" kan dit zomaar ? logisch = mensen sommige toch.
VdVonck (29-5-2011 om 15:17)
Mooie actie! Moeten ze veel vaker doen! Wij werden op de Middelburgsestraat verzocht te volgen. Viel me wel op dat er vooral buitenlandse kentekens stonden. Het gaat er niet om of er veel opgehaald wordt, maar dat men weet dat dit soort controles er zijn!
Goede actie (28-5-2011 om 19:16)
D:je kan mij niet wijs maken,dat jij,als ernstig slachtoffer,niet tevreden bent over dit soort acties?ik ben zelf ooit aangereden door een dronken automobilist die er vandoor is gegaan en vind dat dit soort dingen nooit mag gebeuren.dat soort mensen mogen ook flink aangepakt worden,van de weg af dus
D. (28-5-2011 om 17:32)
@J.a.francken "niets te vrezen, niets te verbergen" is een hele gevaarlijke uitspraak. Dat is nl. iets van het moment. Als er regels veranderen, of anderen aan de macht komen, dan kan je zomaar in 1 x wel wat te vrezen of te verbergen hebben. @Goede actie Ik ben slachtoffer van een zeer zwaar verkeersongeval, en ik betaal het met een handicap (mijn hele leven lang). Dat er mensen / autos van de weg gehaald worden is heel goed, maar niet ten koste van alles.
Goede actie (28-5-2011 om 09:51)
Markus H, wat ben jij toch naief. Waarschijnlijk zelf wel eens aan de dope? Zoals Lion zegt het is allemaal gevaar op de weg en die moet van de weg af. Dus super die actie. En D, alles wat van de weg af is, is meegenomen, als zou het er maar eentje zijn. Margo, je zal je hele leven moeten betalen.
Adri (28-5-2011 om 09:34)
@ Margo: Bij zulke actie moet je alleen betalen als je wat te betalen hebt hoor. In Vlissingen zijn in drie zulke acties zo 100.000en euro's aan openstaande boetes en belastingen opgehaald........ik bedoel maar. Wie is er dan crimineel? Wake up, het is ook jouw samenleving!!
Cookie-instellingen beheren