Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vermiste duikers gevonden

Toegevoegd: 18-06-2011, 13.52 uur
Door: Roland de Jong
WILHELMINADORP - De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt na een melding dat er twee duikers werden vermist in de Oosterschelde.

De melding kwam rond 13.00 uur binnen. De duikers zouden zich bevinden in de buurt van duikplek Het Sas. Direct werd groot alarm geslagen. De traumahelikopter, diverse brandweerploegen en ambulances werden met spoed ter plekke gestuurd. De brandweer sprak van een groot waterongeval.


De politiehelikopter die zich bij het festivalterrein van Concert at Sea bevond ging ook ter plekke om te helpen zoeken. Verder werd ook de KNRM-reddingboot Harder van het station Neeltje Jans gealarmeerd.

Na ongeveer een half uur kwam het bericht dat de duikers vermoedelijk terecht waren. De twee waren opgepikt door een jacht en verkeerden in goede gezondheid. Ze hoefden niet behandeld te worden door de ambulancedienst.

Zie ook:
- Dossier duikongevallen in Zeeland


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (19-6-2011 om 17:46)
@econoom: je zou versteld staan over hoeveel de duikers financieel betekenen voor de zeeuwse toeristische teller .. en failliet zouden de genoemde bedrijven ( op de duikshop na) niet gaan , maar een extra boost voor de inkomsten is het zeker !
Tom (19-6-2011 om 14:08)
Alsjeblief, stopt nu is met zagen over geld! De 2 mensen hadden in zware nood kunnen zijn en zo gered kunnen worden! En over de mensen die zagen over de reden dat mensen met dit weer gaan duiken, ik denk dat jullie nog nooit zijn gaan duiken, want dat kan goed met zo een stormachtig weer!
Econoom (19-6-2011 om 13:44)
Los van de discussie wie het moet betalen. Wat ook de oorzaak is, het redden van mensen in nood mag geld kosten. @Karl: democratisch gezien ligt het grooste percentage denk ik niet wakker van een duikshop meer of minder. De rest die je noemt zal echt niet failliet gaan van een paar gasten minder.
Karl (19-6-2011 om 09:54)
Niet vergeten dat diezelfde duikers elk jaar SLOTEN geld achterlaten in zeeland: - economie in duikwinkels - horeca (eten en drinken) - hotels, campings - winkelen - brandstof -... en verder ga zeuren op het forum van de "dronken chauffeurs" die (dodelijke) ongevallen veroorzaken !
Arie (19-6-2011 om 08:42)
Zeker wel de kosten verhalen op de veroorzakers, zo werkt het overal, behalve in de sport blijkbaar.
Andre (18-6-2011 om 20:24)
Ik vind dat de kosten voor de hulpverlening verhaald moeten worden op die duikers. Laten ze eens openbaar maken hoeveel belastinggeld er besteed worden aan het opsporen van duikers die keer op keer in de fout gaan. Wordt het niet eens tijd om dat duiken te gaan verbieden voor die amateurs.
Cookie-instellingen beheren