Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Onverzekerde scooter op openbare weg

Toegevoegd: 03-09-2011, 14.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.45 uur, zagen surveillerende agenten van de Zeeuwse politie een jongeman over straat lopen. De jongen liep naast een scooter die bij elkaar werd gehouden door plakbandjes en tape.

De agenten spraken de jongeman aan en vroegen naar de herkomst van de scooter en of deze wel verzekerd was. De jongeman antwoordde dat de scooter niet verzekerd was. Door de agenten werd het kenteken van de scooter opgevraagd bij de meldkamer. Volgens de gegevens die de meldkamer aan de agenten doorgaf, zou de scooter inmiddels gesloopt moeten zijn en zich dus niet meer op de openbare weg moeten bevinden.


De agenten deelden de jongeman vervolgens mede dat zij één en ander gingen uitzoeken op het politiebureau, maar dat de scooter ook met hen mee moest naar het bureau voor technisch onderzoek. Hier was de 18-jarige jongen uit de gemeente Hulst het overduidelijk niet mee eens. Hij begon direct te razen en tieren en moest op een gegeven moment zelfs door een politiebiker met behulp van zijn fiets op afstand gehouden worden, zodat de agenten normaal hun werk konden blijven doen.

Toen de agenten stonden te wachten op vervoer voor de scooter kwam de vader van de jongeman ook nog even ter plaatse om zijn ongenoegen te uiten. Uiteindelijk heeft hij zijn zoon mee naar huis genomen. De scooter is op het politiebureau gestald en er zal technisch onderzoek aan worden verricht. Of de jongeman processen-verbaal gaat krijgen wordt later duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Raoul (6-9-2011 om 12:43)
Beetje kansloos van de politie om zich hiermee bezig te moeten houden, los eerst is wat misdrijven op, voordat je een jongen die NAAST zijn scooter loopt gaat lastig vallen
Schouwe (5-9-2011 om 19:05)
Trieste mannetjes zijn het
Vinnie (3-9-2011 om 19:25)
Onterecht, hij reed tog geeneens?!?!
T (3-9-2011 om 15:50)
Hebben ze egt niks beter te doen
Cookie-instellingen beheren