Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Beknellingen bij ongeluk N61

Toegevoegd: 10-09-2011, 18.30 uur - Update: 11-09-2011, 12.51 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Op de kruising N61 - Zevenhofstedenstraat bij IJzendijke heeft vanmiddag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. De N61 is zo'n 2,5 uur gestremd geweest. Vier mensen raakten gewond.

Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 15.55 uur op de kruising een Nederlandse en een Belgische personenauto met elkaar in botsing. De beide voertuigen belandden naast elkaar in een bijna droge sloot. In beide auto's zat iemand bekneld. De brandweer rukte met groot materieel uit.


Het dak is van het Belgische voertuig geknipt en uit de Nederlandse auto werd een deur verwijderd. Er kwamen zeker drie ambulances ter plekke om de betrokkenen te helpen. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don waren er vier gewonden. De bestuurders raakten bekneld. De bijrijders raakten gewond.

De inzittenden van de Nederlandse auto zijn een 65-jarige bestuurder en een 67-jarige bijrijdster, beiden afkomstig uit de gemeente Sluis. Van de inzittenden uit de Belgische auto is op dit moment alleen bekend dat de bestuurder een man was met naast zich een bijrijdster. Alle betrokkenen zijn door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

Vanwege het ongeluk moest de doorgaande N61 worden afgesloten voor het verkeer. Er werd door politie en Rijkswaterstaat een omleidingsroute ingesteld. De politie heeft ter plekke uitgebreid technisch verkeersonderzoek gedaan. Uit politieonderzoek bleek dat de bestuurder van het Nederlandse auto over de Zevenhofstedenstraat reed. Deze kwam vanuit de richting IJzendijke.

De bestuurder wilde de N61 oversteken om zo zijn route te vervolgen. Over de N61 kwam de Belgisch auto aanrijden, komende vanuit de richting van de rotonde IJzendijke. Beide voertuigen kwam op de kruising met elkaar in botsing. Hoe dit precies kon gebeuren wordt nog nader onderzocht. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de beide voertuigen weg te slepen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren