Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Trein en vrachtauto in botsing

Toegevoegd: 19-09-2011, 11.29 uur - Update: 19-09-2011, 21.52 uur
Door: Roland de Jong
SLUISKIL - Op een spoorwegovergang bij Sluiskil zijn vanochtend een trein en een vrachtauto met elkaar in botsing gekomen.


Het ongeluk gebeurde even voor 11.00 uur op de spoorwegovergang bij de Lange Blikstraat. Het achterste deel van een vrachtwagen werd aangereden door de locomotief van een korte goederentrein. De 41-jarige bestuurder van de trekker met oplegger, geladen met rioleringsbuizen, uit Made reed de onbewaakte overgang op.

Toen hij de locomotief, bestuurd door een 53-jarige man uit de gemeente Borsele, zag remde hij maar gaf vervolgens toch weer gas. De trekker met oplegger was echter niet snel genoeg van het spoor af: de oplegger stond nog met de achterzijde op het spoor waardoor een aanrijding ontstond.

De hulpdiensten schaalden al snel op naar middelongeval en spraken van een GRIP 1-situatie. Al snel bleek echter dat er geen sprake was van gevaar voor de omgeving. Ook bleek dat er niemand gewond was geraakt. Wel was er sprake van schade aan de locomotief, de achterzijde van de vrachtwagen en de bebording bij de overgang.

Over de lading van de trein is niets bekend. De vrachtwagen vervoerde enkele betonnen buiten. Die liepen schade op.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan P (20-9-2011 om 19:58)
@QuasiMoto Wie hebben er altijd haast?? Opnieuw, hoezo opnieuw? Weet je hoe het gebeurd is, was je erbij? of denk je zomaar een eind weg... Kijk eens goed om je heen in het verkeer, en zie wie er vaak haast hebben om s'ochtend op tijd op het werk te zijn.
QuasiMoto (19-9-2011 om 23:31)
Opnieuw een vrachtwagenchauffeur die 'nog even' voor een andere (spoor)weggebruiker wil oversteken en de boel verkeerd inschat. Deze keer trekt hij aan het korste eind. Met een motor op de Philipsdam vorig jaar verliep dat helaas anders. Twee doden. Waarom altijd haast? Komt alleen ellende van!
Tim V. (19-9-2011 om 14:51)
Ik wil niet vervelend doen. Maar als er gevaarlijke stoffen in zaten (al is het maar een restje voor schoonmaak) moet er verplicht een GEVI (gevaren indentificatie) bord op zitten... Daarmee kan je op internet kijken wat er in zit... Anders is het dus niet veel gevaarlijks...
Cookie-instellingen beheren