Weerbericht:
Opklaringen, nevelig en lokaal mist. Overdag bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Mogelijk asbest vrij bij brand Hulst

Toegevoegd: 22-09-2011, 04.47 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Bij een middelbrand aan de Absdaalseweg in Hulst is vannacht mogelijk asbest vrijgekomen.

Rond tien voor half drie werd ontdekt dat er brand woedde in de schuur. De brandweer kreeg oorspronkelijk een brandmelding zonder spoed door, maar al snel werd opgeschaald naar middelbrand.


De brand woedde op steenworp afstand van brandweerkazerne 'Stadsschuur'. Een van de bluswagens werd zelfs recht voor de kazerne opgesteld bij een brandkraan. Omdat er mogelijk asbest vrijkwam, werden een kwartier na de brand ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer en een officier van dienst geneeskundig ingezet. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1.

Even na drie uur was de brand onder controle. De brandweer heeft een gebied afgezet waarin mogelijk asbestdeeltjes terecht zijn gekomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of en hoeveel asbest er precies is vrijgekomen. Bij de brand raakte niemand gewond.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750