Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtzaak opnieuw aangehouden

Toegevoegd: 23-09-2011, 10.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het gaat ongetwijfeld nog even duren eer een 20-jarige Vlissinger te horen welke straf of maatregel hij krijgt opgelegd. Donderdag moest de jongeman opnieuw voor de rechtbank verschijnen en voor de zesde keer op rij werd zijn zaak aangehouden voor nader onderzoek en het horen van getuigen.


Begin september vorig jaar eiste de officier van justitie een celstraf van zeven jaar tegen hem en in een tussenvonnis besliste de rechtbank dat de Vlissinger maar eens goed moest worden onderzocht.

De Vlissinger werd verdacht van enkele diefstallen met geweld of pogingen daartoe. In mei 2010 werd een medebewoner van 'Het Witte Huis' in Vlissingen letterlijk richting pinautomaat getrapt en werd hij van twintig euro beroofd. Een gewelddadig bezoek aan een dealer leverde een tientje op en de oma van de Vlissinger werd eveneens gedwongen haar portemonnee te trekken.

In november 2009 was hij betrokken bij twee pogingen om een snackbar in Heinkenszand en Oost-Souburg te overvallen. In Heinkenszand ging de kassa niet open en in Oost-Souburg kreeg hij een metalen bak naar zijn hoofd geslingerd en nam hij de benen.

De gedragsdeskundigen oordeelden in hun eerste onderzoek dat de jongeman van alles mankeerde en adviseerden tbs met voorwaarden. In de tussentijd kwam er nog een nieuw feit boven water waarvan de Vlissinger werd verdacht: een gijzeling en een verkrachting. De gedragsdeskundigen werd gevraagd of zij nog hetzelfde over de Vlissinger dachten. Nee, was het antwoord en er werd tbs met dwangverpleging geadviseerd.

Op verzoek van de advocaat van de Vlissinger, die het niet eens is met de gedragsdeskundigen, wordt er nu een tegenonderzoek ingesteld en moeten er getuigen worden gehoord in de verkrachting- en gijzelingszaak.

Wanneer de zaak tegen de Vlissinger definitief wordt behandeld is nog niet bekend.

Zie ook:
- Rechter wil gedragsonderzoek (08-09-2011)
- Jarenlange celstraffen geëist (26-08-2011)
- Twee jaar cel voor overvallen (24-03-2011)
- Man ontkent betrokkenheid overval (10-03-2011)
- Rechter wil gedragsonderzoek (08-09-2010)
- Jarenlange celstraffen geëist (26-08-2010)
- Overvallen en beroving opgelost (22-06-2010)
- Gewelddadige beroving Vlissingen (12-02-2010)
- Gewelddadige overval snackbar (10-11-2009)
- Onderzoek naar overval Oost Souburg (14-11-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren