Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Captijn weg bij Veiligheidsregio

Toegevoegd: 20-10-2011, 19.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Frans Captijn keert niet meer terug als algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Er wordt gezocht naar een opvolger.


Captijn werkte de afgelopen zeven jaar als leidinggevende van de Zeeuwse Veiligheidsregio. Hij heeft de afgelopen tijd echter langdurig thuisgezeten vanwege ziekteverlof. Volgens de organisatie is er in de periode dat Captijn aan het roer stond veel gebeurd. "Een voorbeeld is de inwerkingtreding van de Wet veiligheidsregio’s en daaruit voor de organisatie voortvloeiende toenemende eisen."

"Ook heeft hij de organisatie voorbereid op een volgende fase. Met de regionalisering van de brandweer per 1 januari 2012 gaat de Veiligheidsregio Zeeland daadwerkelijk die nieuwe fase in."

Volgens een woordvoerder is het een goed moment voor beide partijen om een andere weg in te slaan en het stokje van het directeurschap over te laten gaan naar een nieuwe regionaal commandant/directeur die samen met de directeur publieke gezondheid, de heer R. de Meij, de directie zal gaan vormen van de nieuwe veiligheidsregio.

In de komende periode zal een geschikte kandidaat voor deze functie worden gezocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (22-10-2011 om 22:23)
Benieuwd wat dit afscheid de gemeenschap weer gaat kosten.......de gevolgen zijn te raden......brandweerzorg wordt zo duur....posten dicht of andere bezuinigingen op de directe brandweerzorg....makkelijk dat besturen niet beschikken over een geheugen of geweten!
Dafje56 (22-10-2011 om 19:47)
Jammer dat deze man afgedankt wordt als hij door zijn werk ? een tijdje ziek thuis zit. hopelijk krijgt hij een goede afbouwregeling zoals bij zoveel mensen gebeurd die zijn afgedankt. De nieuwe directeur zal ook wel een mooi salaris worden voorgehouden. Ben benieuwd wie dat wordt.
Cookie-instellingen beheren