Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Veerboot vastgelopen in Vlissingen

Toegevoegd: 21-11-2011, 15.02 uur - Update: 21-11-2011, 16.59 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is vanmiddag de veerboot Prins Willem-Alexander vastgelopen bij "het eiland", een strekdam vlakbij de veerhaven.

De zogeheten Fast Ferry van vervoersmaatschappij Veolia vervoert bromfietsers, fietsers en voetgangers over de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens. Het schip liep rond 14.10 uur vast. De boot is inmiddels los. Sleepboten werden ingezet om te helpen om de ferry weer los te krijgen.


De verboot liep vast in dichte mist. Vermoedelijk is dat ook de oorzaak van de stranding. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan de boot is. Zodoende is ook niet zeker of er vanavond tijdens de spits twee boten kunnen worden ingezet.

De twintig tot dertig passagiers die aan boord waren van de veerboot zijn door het loodsvaartuig Cetus van boord gehaald en elders afgezet. De reddingboot Zeemanshoop van het KNRM-station Breskens verleende assistentie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bressiaanse (28-11-2011 om 09:15)
Sorry hoor, maar dit is al de 2e keer dat zoiets gebeurt!. Toen het de eerste keer gebeurde was ik ook aan boord, en ze moeten gewoon niet varen in zulke dichte mist! Het had ook anders kunnen aflopen?! Ze hadden beter bussen kunnen inzetten ondanks de mist.
Reiziger (23-11-2011 om 00:33)
Mensen moeten blij zijn dat de veerboot nog 1 keer in het in het uur vaart, als je kijkt naar hoeveel vluchten en op schiphol enz gecanceld zijn!
Simon (22-11-2011 om 21:58)
Wat eeen gekraak. Op de snelweg zijn ook diverse ongelukken gebeurt! Je weet als automoblist toch ook dat je strepen moet volgen in de mist? Mannen, toppie dat jullie met zulke dikke mist toch nog varen voor al die klanten die nu zeiken!
Bikkel (22-11-2011 om 21:19)
Rien, laat ze maar lullen, jij hebt gelijk hoor!! stelletje prutsers daar aan boord.
Moi (22-11-2011 om 13:13)
Rien ten eerste vaart die boot geen honderd keer per dag, en rijd jij ook met je ogen dicht over de snelweg zeker, dat heb je waarschijnlijk dan ook al honderd keer gedaan. Was jij maar schipper zeg dan zou elke reis vast perfect verlopen. Je kunt je beter schamen voor de onzin die je uit kraamt.
Herman (22-11-2011 om 10:55)
Hoe kan het nu in deze tijd met al die technische snufjes. Vroeger(houten schepen en ijzeren mannen, tegenwoordig ijzeren schepen en houten mannen) stonden ze nog op de voorplecht met een bel te rammelen in de mist.
Cookie-instellingen beheren