Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Groot aantal zaken van vernieling Dishoek opgelost

Toegevoegd: 22-03-2005, 23.21 uur
Door: Politie Zeeland

DISHOEK - Met de aanhouding van een drietal verdachten in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart in Dishoek zijn een groot aantal vernielingen opgelost.

De drie; t.w. twee 17-jarige inwoners uit de gemeente Veere en een 16-jarige inwoner uit Breda, bekenden tussen juni 2004 en heden een 20-tal incidenten waarbij vernielingen werden aangericht. Deze vernielingen, die in de nachtelijke uren plaatsvonden, bestonden o.a. uit vernielingen aan machines tijdens de aanleg van de nieuwe rondweg te Koudekerke.

Tot tweemaal toe werden bij een bedrijf vernielingen aan landbouwvoertuigen en machines aangericht. In Dishoek moesten tuinhekken en brievenbussen het ontgelden en werden er diverse keren vernielingen gepleegd aan een in aanbouwzijnde woning, een aantal zomerwoningen in de winterstalling werden vernield en er werd in gebroken in een strandtent.

Ook werden er beledigende leuzen geverfd op een rijwielpad in Dishoek. De aanhouding van de verdachten kwam tot stand door goed oplettende burgers die de politie alarmeerden toen ze lawaai hoorden. De drie verdachten zijn maandag in overleg met de officier van justitie in Middelburg in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

De schatting van de schade van de vernielingen is tussen de 30.000 en 50.000 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren