Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kat beschoten met buks Zierikzee

Toegevoegd: 05-01-2012, 22.16 uur - Update: 06-01-2012, 10.35 uur
 De kogel is duidelijk zichtbaar in de bovenzijde van de neus.
De kogel is duidelijk zichtbaar in de bovenzijde van de neus.
© Foto: John de Vlieger
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is een kat donderdagmorgen het slachtoffer geworden van een laffe daad.


De kat, met de naam Tazio, werd namelijk in de Bagijnestraat beschoten met een buks. Het dier heeft het voorval overleefd. De kogel raakte de kat aan de bovenkant van de neus (foto). Volgens de eigenaar was het dier tussen 08.30 en 09.30 uur even tien minuutjes buiten en is toen beschoten.

Er is nog geen spoor naar de schutter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (6-1-2012 om 15:06)
Niet echt getuigend van gezond verstand. Maar effectief werkende manieren tegen katten zijn mij niet bekend. Het niet leuk als je voor de ..tigste keer in de kattenstr. pakt bij het werken in de sier-en/of moestuin. Veel racties zijn wel erg overdreven en van vergelijkbaar niveua als de schutter.
John de Vlieger (6-1-2012 om 14:42)
Dank voor uw reacties tot nu toe. Het is zeker niet de bedoeling dat hij overal rondstruint. Hij neemt echter wel eens de benen. Sinds de verbouwing is helaas ons katten schrikdraad om hem binnen te houden buiten werking, dit word snel verholpen. De ervaring leert dat een tuinslang prima werkt om hem weg te jagen, daar is echt geen buks voor nodig. Informatie over de dader is zeer welkom, want ik ga graag de dialoog aan en natuurlijk mag iemand ons ook gewoon aanspreken in geval van overlast.
John (6-1-2012 om 14:00)
Eigen schuld van het baasje, dan moet hij er maar voor zorgen dat zijn kat niet in de tuin van iemand anders kan komen om zijn behoefte te doen.Stel je voor dat je een olifant heb als huis dier, die laat je toch ook niet alleen buiten lopen en de tuin van de buren bemesten?
Frans Rietmeijer (6-1-2012 om 13:45)
Met een buks op een kat schieten moet je natuurlijk niet doen. Maar zo overdreven reageren als de meeste mensen doen vind ik ook walgelijk. Bij mij werkt dat averechts; ik krijg bijna evenveel medelijden met de reageerders als met de dader.
Mar (6-1-2012 om 13:31)
Waarom gaat iedereen er van uit dat de dader een man is? Ook vrouwen kunnen behoorlijk gestoord gedrag t.o.v. dieren vertonen. Hoop dat het goed gaat met beestje en baasje!
Tholenaar (6-1-2012 om 13:00)
Als Tazio maar 10 minuten buiten geweest is dan woond de dader toch niet ver weg, dus dader, als dit allemaal leest is het hopen dat goed verzekerd ben voor je eigen lijf, toch perongeluk geen duiven liefhebber of van andere siervogeltjes. Beterschap voor Tazio.
Cookie-instellingen beheren