Weerbericht:
Bewolkt, meest droog en weinig wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Schietpartij politie op A58 Rilland

Toegevoegd: 25-01-2012, 06.11 uur - Update: 25-01-2012, 13.04 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Bij een schietpartij tussen het arrestatieteam van de politie en enkele verdachten op de A58 bij Rilland zijn zeker drie mensen gewond geraakt.

Het incident vond rond 02.00 uur plaats. De snelweg werd al snel in beide richtingen afgesloten tussen Yerseke en Rilland. Politiemensen in kogelvrije vesten stonden bij de op- en afritten. Er vond vermoedelijk aan achtervolging plaats. Vlakbij Rilland kwam die tot een confrontatie tussen het arrestatieteam en de verdachten. De drie gewonden zijn allen verdachten. Voor zover bekend raakte er aan de zijde van de politie niemand gewond.


Er vindt nu onderzoek plaats. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de Zeeuwse technische recherche en de Rijksrecherche. Het verkeer wordt omgeleid. De hulpdiensten hebben inmiddels een GRIP2-situatie afgekondigd. Dit om zo de verkeerdrukte goed te kunnen coordineren. Volgens de politie duurt het onderzoek nog tot zeker 12.00 uur. De politie heeft er voor gezorgd dat hulpdiensten indien nodig bij spoedgevallen toch over de snelweg kunnen.

De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt automobilisten voor zeer ernstige vertraging. Verkeer van en naar Rotterdam kan het best via de A256/N256 en de N59 rijden, de route over de Zeelandbrug, of via de Oosterscheldekering (N57). Het verkeer vanuit Breda kan ook omrijden via België en de Westerscheldetunnel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hey (25-1-2012 om 15:35)
Daz toch nie normal dr an we dooie kunne weze wat zat er eingeluk in die vragtwegen? groejes hey en khoop dak nog antwoord krieg
Lion (25-1-2012 om 14:48)
Leuk en aardig,maar waarom de helke weg afzetten? 1 baan open had ook gekunt,scheelt een berg ellende,en 10 uur voor een onderzoek,is ook wat overdreven. ze schieten zelf,dus weten ze ook wat er aan de hand is lijkt mij.
Ben (25-1-2012 om 11:54)
Mooi werk van de politie, mag ook wel ees gezegt worden. Nu maar hopen dat er geen van de agenten vervolgd wordt wegens "het niet volgen van de richtlijnen".
Leentje (25-1-2012 om 11:21)
Petje af arrestatieteam! Dank dat jullie je leven in gevaar willen stellen voor het vangen van boeven. Sowieso vind ik dat we de laatste tijd als maatschappij meer samenwerken om boeven een halt toe te roepen en ons het gevoel van veiligheid niet af laten nemen oa dankzij hulpmiddel burgernet.
Piet (25-1-2012 om 10:42)
Als je weet dat de politie pas in uiterste nood schiet dan ben ik blij te lezen dat er geen politiemensen gewond zijn geraakt. Goed werk!
Bryan (25-1-2012 om 10:08)
10 uur nodig voor een onderzoek en mega eind snelwegafgesloten? Wat denk je te vinden? Alle hulzen? Laat me niet lachen. Hoop wel dat de verdachtes goed geraakt zijn, maar betwijfel dat met de schiet prestaties van de politie.
Cookie-instellingen beheren