Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Onderzoek A58 nog volop bezig

Toegevoegd: 25-01-2012, 09.08 uur - Update: 25-01-2012, 10.55 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Het grote politieonderzoek naar aanleiding van de schietpartij op de A58 tussen Rilland en Kruiningen is nog steeds volop bezig. Inmiddels is meer duidelijk over de toedracht.


Rond 01.20 uur kwam bij de politie Midden- en West-Brabant een melding binnen dat enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd een slapende vrachtwagenchauffeur te overvallen nabij de Middenweg in Moerdijk. Om nog onduidelijke redenen gingen de verdachten er vandoor.

Na onderzoek bleek dat in ieder geval enkele verdachten waren weggereden in een vrachtwagen waarmee ze zelf eerder arriveerden. Die vrachtwagen werd rond 02.00 uur op de A58 gespot door een arrestatieteam. De vrachtwagen werd tot stoppen gedwongen en de drie inzittenden zijn gearresteerd. De drie verdachten zijn daarbij door agenten neergeschoten. Over hun identiteit is nog niks bekend. Ze zijn niet levensgevaarlijk gewond.

Er is een automatisch vuurwapen bij de verdachten aangetroffen. Ook vond de politie enkele magazijnen voor een 9mm-vuurwapen. Er wordt gekeken of de verdachten tijdens hun rit zich van vuurwapens hebben ontdaan. Mede om die zoektocht is de A58 tussen Yerseke en afrit Tholen voor politieonderzoek afgesloten. De politie doet, gehuld in witte overalls, nog steeds onderzoek op de snelweg.

Omdat er door agenten is geschoten stelt ook de Rijksrecherche een onderzoek in. De verwachting is dat deze verschillende onderzoeken de hele ochtend in beslag nemen. Woensdagnacht is op en nabij de Middenweg in Moerdijk ook nog uitgebreid gezocht naar mogelijke andere verdachten, maar die zijn niet aangetroffen.

Vanwege het onderzoek is de snelweg in beide richtingen nog steeds dicht tussen de afslagen Rilland-Tholen en Kruiningen-Yerseke. Vannacht kondigden de hulpdiensten een GRIP2-situatie af om de te verwachten verkeersdrukte goed te kunnen coordineren. Desondanks stonden er op de uitwijkroutes lange files.

Zie ook:
-
Schietpartij politie op A58 Rilland (25-01-2012)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop! (26-1-2012 om 11:06)
Altijd mooi om te zien wanneer er een grote internationale bende van geldtransport overvallende zware criminelen wordt aangepakt, er toch altijd weer van die ego'tjes zijn die over hun eigen vertaging moeten klagen, alsof ze belangrijk zijn of zo. HAHAHA wat kleinzielig toch. stelletje simpeltjes !
Renata (25-1-2012 om 19:48)
@Charel: ben je echt zo dom of vraag je om aandacht??
K (25-1-2012 om 18:38)
@charel, ben jij blind of kun je niet lezen?, het antwoord op je vraag staad in het politiebericht namelijk sporenonderzoek zodat er bewijs gevonden kan worden om dit soort criminelen van de straat te kunnen halen en dat kost nu eenmaal tijd. vervelend he?
Kees (25-1-2012 om 16:17)
Charel (25-1-2012 om 09:45 uur) Waarom moet die weg zo lang afgesloten worden. Alles is toch opgelost. Misschien wat gebrek aan aandacht? denk nouw es na ze zijn met en onderzoek bezeg
Marja (25-1-2012 om 15:14)
Dat is niet mis,en laat in vredesnaam niet teveel in de shit geroerd worden met een onderzoek tegen de polite keurg werk en hulde dat ze die criminelen neergeschoten hebben gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij de politie
Jaco (25-1-2012 om 10:40)
Goed Bezig!!!! Laat ze dan de daders maar flinke straffen geven en geen aai over de bol en niet meer doen. Jammer dat er zoveel mensen nu gedupeerd zijn, zat zelf vanmorgen op een arts te wachten die in de file stond afspraak verzet maar t kost zoveel ( kostbare ) vrij tijd.
Cookie-instellingen beheren