Weerbericht:
Bewolkt en nat weekeinde
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Urenlange zoekactie naar duikers

Toegevoegd: 09-04-2012, 15.28 uur - Update: 09-04-2012, 23.34 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Op de Oosterschelde is bij Zierikzee maandag uren gezocht naar twee 'vermiste' Belgische duikers. De twee bleken echter al ongedeerd aan de wal te zijn gekomen.

De eerste melding over de vermissingen kwam rond 13.15 uur binnen. De twee waren samen met twee mannen gaan duiken. Deze andere duikers sloegen alarm nadat de vrouwen zich na de afgesproken 35 minuten duiktijd niet terugmeldden bij de duikplek.


Er werd direct groot alarm geslagen. De vrouwen zouden genoeg zuurstof bij hebben voor een duik van in totaal anderhalf uur. Meerdere reddingboten, brandweerwagens en een ambulance werden met spoed naar de duikplek onderaan de Zeelandbrug bij het Galgelaantje gestuurd.

Vanuit België werd de hulp ingeroepen van een Seaking-reddingshelikopter. Deze steeg op vanuit Koksijde en was binnen een uur ter plekke. De reddingsactie op het water werd gecoördineerd vanaf een boot van Rijkswaterstaat. De waterpolitie zocht ook naar de twee duikers.

Er werd met name gezocht aan de oostkant van de Zeelandbrug. Rond 16.30 uur kwam het bericht dat de twee vermiste duikers eigenlijk helemaal niet vermist waren. De havenmeester van Roompot Marina liet toen weten dat een jacht was binnengekomen met twee duikers.

De twee waren door de bemanning van het jacht aan wal gebracht. Voor zover bekend verkeren de twee in goede gezondheid. De Kustwacht laat weten dat niet duidelijk is waarom pas zo veel later duidelijk is geworden dat de duikers waren opgepikt. Het gaat volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland in ieder geval om een dure zoekactie.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ellen (10-4-2012 om 14:40)
Beste Bas, Volgens de verzekeringsmaatschappijen van de duikers zijn alleen de duikers zelf, maar niet de reddingsacties verzekerd.
Tim (10-4-2012 om 12:22)
Het gaat niet zo zeer om de kosten, maar om de verloren tijd. Wat als er nog een gelijksoortig ongeval had plaatsgevonden. Je kunt je eigen namelijk als hulpverlener niet opdelen. Erg dom en raar van die schipper dat hij niets gemeld heeft
Ikk (10-4-2012 om 11:15)
Wat kunnen die zeeuwen tegenwoordig toch zeiken over geld... het spijt me hoor maar al die mensen die zeggen dat de duikers het moeten betalen zouden zelf is zoek moeten raken..hele reddingsactie opgezet en dan later zonder verwondingen gevonden worden dan wil ik jullie nog wel is horen...
Bas (9-4-2012 om 23:48)
Een verstandige duiker is verzekerd tegen dit soort gevallen. Ik als duiker ben verzekerd tot 10.000 euro bij een reddingsoperatie via DAN Europe Sport Silver Insurance. Dus wees maar niet bang hoor, de belastingbetaler wordt er meestal niet op aangesproken.
Pippa (9-4-2012 om 21:14)
Alle kosten verhalen op de duikers ,en niet op ons belastingbetalers! Fijn dat alles goed is afgelopen.
John (9-4-2012 om 20:15)
Het zijn altijd weer Belgen die de naam van de duikers in het slechte nieuws brengen.
Cookie-instellingen beheren