Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand Tholen

Toegevoegd: 10-05-2012, 16.12 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - In het oude centrum van Tholen heeft vanmiddag een grote uitslaande brand gewoed.


De brand woedde in het oude postkantoor aan de Hoogstraat en werd rond 13.30 uur ontdekt. Er was al snel sprake van veel rookontwikkeling en binnen de korste keren sloegen er al vlammen uit de ramen. Er werden direct twee tankautospuiten ter plekke gestuurd.

Al snel volgde verdere opschaling en uiteindelijk werden nog een derde tankautospuit ingezet. De brandweer van Goes kwam ter plaatse met een ladderwagen nadat de brandweer van Bergen op Zoom al een hoogwerker had ingezet.

Het oude postkantoor doet tegenwoordig dienst als woning. Toen de brand uitbrak waren de bewoners niet aanwezig. Zij zijn later wel ter plaatse komen en reageerden uiteraard geëmotioneerd, mede omdat juist op het moment dat zij arriveerden het gehele dak in brand vloog. Er raakte niemand gewond.

De brandweer schaalde op naar GRIP 1 om zo de inzet goed te kunnen coördineren en deed metingen om te kijken of er bijzondere stoffen in de vrijkomende rook zaten. Rond 15.45 uur was de brand onder controle. De brandweer is toen gestart met het uitvoeren van een nacontrole in het pand. Rond 16.20 uur kon er worden afgeschaald naar GRIP 0; een regulier incident.

Vanwege de brand werd een groot gedeelte van de binnenstad volledig afgesloten. Omstanders werden ruimschoots op afstand gehouden. Er werden afzettingen gemaakt in een straal van 100 tot 150 meter rondom het brandadres.  Ook het verkeer ondervond hinder van de brand. Zo kon geen gebruik meer worden gemaakt van de Kaaij.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren