Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Gewonde bij uitslaande brand Ritthem

Toegevoegd: 14-05-2012, 06.31 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij een uitslaande brand op het terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost is vannacht iemand gewond geraakt.

De brand woedde op de eerste verdieping van een laboratorium van het bedrijf SGS, gelegen aan de voorzijde van het Thermphos-terrein (havennummer 9890) aan de Europaweg Zuid in Ritthem. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ontstond de brand vermoedelijk in een zuurkast. Het vuur werd rond 03.30 uur ontdekt.


Aanvankelijk werd alleen de bedrijfsbrandweer ingezet, maar al snel werd de assistentie ingeroepen van de gemeentelijke brandweer. Er werd een zogeheten alarmfase 1 afgekondigd. Dit houdt in dat er een extra blusvoertuig van buiten de bedrijfsbrandweer nodig is.

De brand werd echter na een paar minuten opgeschaald naar alarmfase 2 en zodoende stuurde het brandweerkorps Borsele twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig. Vanuit Goes werd een ladderwagen richting het brandadres gestuurd. Ook werd een adviseur gevaarlijke stoffen ingeschakeld en ging een ambulance op pad. Volgens de woordvoerder het slachtoffer een brandwonden opgelopen aan zijn handen. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 04.40 uur was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met het uitvoeren van een nacontrole.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (18-5-2012 om 16:25)
En er zijn duidelijk weer eens mensen bij die totaal niks van dit alles afweten en maar in het wilde weg gaan beschuldigen. @rens: bedankt @Jopie: jij gebruikt nooit benzine/diesel/gas om in je auto te kunnen rijden? Hoe wil jij gaan leven zonder chemie? Denk eerst even na voor je wat zegt ;)
Marijn (16-5-2012 om 12:12)
Vervolg: Nu spreken ze nog maar van 1 gewonde. Het is maar goed dat de brandweer het onder controle had Wie weet als het erger was geweest
Marijn (16-5-2012 om 12:10)
@ John Dan mogen ze het helemaal wel eerst eens controleren.! al dat gedoe over Thermphos. Ook al zit dat bedrijf op het terrein van hun dan mogen ze toch beter op de veiligheid letten. Dadelijk gebeurt er iets met dat bedrijf en vlieg ook Thermphos weg
John (15-5-2012 om 17:07)
@jopie en marijn Als je niet weet waarover je praat ga dan niet zo dom lopen praten alsof je ergens vanaf weet dan kom je zo uberdom over ! SGS is een laboratorium op het terrein waar ook Thermphos zit, google eerst eens of zo.
Rens (14-5-2012 om 14:23)
Middels deze weg wil ik de colleg's van SGS sterkte toewensen. Het is erg schrikkenals je dit gebeurt. In een flits is de situatie anders dan je wenst. Er is goed gehandeld, zeker de werknemers zelf die voor eigen veiligheid gingen en goed hebben geholpen met de brandweer. Beterschap Gunar
Jopie (14-5-2012 om 12:53)
Sluiten die tent daar! Weer een onveilige situatie met een gewonde. Sgs is dan geen thermphos, het is allemaal dezelfde gevaarlijke vieze chemie.
Cookie-instellingen beheren