Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Hulp burgers moet inbraken terugdringen

Toegevoegd: 22-05-2012, 12.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Meer betrokkenheid van burgers moet volgens de politie het aantal woninginbraken in Zeeland terugdringen. De afgelopen jaren steeg het aantal inbraken met maar liefst 70 procent.

In 2006 vonden in onze provincie nog 800 woninginbraken plaats. In 2011 ging het om 1.350 inbraken. De politie hoopt dat actievere communicatie en de inzet van onder meer Burgernet de enorme stijging een halt kan toebrengen. “We betrekken onmiddellijk mensen in de omgeving van de inbraak en zo 'organiseren' we extra ogen en oren.”


De politie roept mensen op om na het zien van een verdachte situatie te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kloriaan. (22-5-2012 om 19:40)
Ja wanneer bel je?Een paar nachten geleden hoorde ik iets .Keek uit het raam en zag 2 mannen huisraad uit een busje naar binnen brengen heel rustig .Ik hoorde alleen het dicht doen van het busje {schuifdeur} Gek??? ja zeker gek om 3 uur s'nachts.
Ouwe auto (22-5-2012 om 18:27)
Aan gifte help niet zonder getuige . een persoon wil mij ook om verrijden met zijn auto maar wat moet je doen eerst je in het ziekenhuis laten rijden dan doen zu er wat aan . op sluiten zo een vent.......en straat verbod.....
Ikke (22-5-2012 om 17:08)
Alleen een beetje jammer dat als je belt om iets verdachts te melden je doodleuk te horen krijgt "sorry daar hebben we het te druk voor" Zelfs als je belt dat er iedere avond een groepje drugsdealers vlak voor je deur staan die ook nog eens je zoon bedreigen hebben ze het te druk ff langs te rijde
John (22-5-2012 om 16:29)
Alle camera's en burgers ten spijt: de politie doet toch geen drol. Wij hebben camerabeelden afgeleverd met de namen van een stel watjes die de auto van mijn vriendin openbraken en een paar dagen later haar probeerden omver te rijden omdat ze wisten van de beelden. Ze doen er he-le-maal niets mee...
Vlissinger (22-5-2012 om 16:04)
Allemaal leuk Bert maar wanneer er iets gebeurd is bij jou zijn de gefilmde beelden ivm privacy waarschijnlijk "onrechtmatig verkregen beeldmateriaal" en heeft het ophangen van webcam's geen enkel nut. Zo werkt het nu eenmaal in ons kikkerlandje, daders worden slachtoffers en jij kunt verrekken.
Bert (22-5-2012 om 15:24)
Ik heb een 2 webcam's opgehangen die 72 uur registreren, en dan is het gemakkelijk om terug te kijken wat er gaande is geweest je overziet de straat en het pand . Dit zouden meer mensen moeten doen, dan word het gemakkelijker om de daders te grijpen.
Cookie-instellingen beheren