Weerbericht:
In het noordoosten eerst mogelijk glad. Verder bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Twitteraars in de boeien geslagen

Toegevoegd: 31-05-2012, 17.14 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - Een groep Twitteraars is vanmiddag in de boeien geslagen. Gelukkig werden ze niet écht aangehouden. Ze hadden namelijk een bedrijfsbezoek gewonnen via een Twitteractie van het Zeeuwse politiekorps. Hierdoor konden ze nader kennismaken met het werk van de politie.

De deelnemers, waaronder drie jongeren die interesse bleken te hebben in een baan bij de politie, kregen onder meer uitleg over het werk van de wijkagent. Zo werd er nader ingegaan op de rol die burgers zelf kunnen hebben bij het oplossen van problemen en welke andere partijen naast de politie nog een rol kunnen spelen, zoals gemeenten, woningbouwverenigingen en andere hulpverleners.


De verkeerspolitie gaf een toelichting op haar takenpakket. De twitteraars kregen uitleg over de speerpunten waarop wordt gecontroleerd en hoe dat gebeurt. Zo kon kennis worden gemaakt met de videosurveillancewagen, bekend van programma's als Wegmisbruikers en Blik op de weg. Er werden ook beelden getoond uit zo'n auto. Aan de hand hiervan werd uitgelegd hoe de snelheid van de overtreder wordt gemeten en welke gevaren bepaald rijgedrag met zich meebrengt.

Van actie was pas sprake na een rondleiding langs het trainingsparcours en de schietbaan. In een sportzaal gingen de deelnemers namelijk allemaal aan de slag met pepperspray en handboeien. Er werden duo's gevormd en elke keer moest een deelnemer worden aangehouden. Eerst gewillig, daarna wat minder meewerkend en dus wat hardhandiger.

Al snel was het de deelnemers duidelijk: een politieman of -vrouw moet goed getraind zijn om zijn of haar werk goed uit te kunnen voeren. En er komt behoorlijk wat bij kijken. Een goed inkijkje in het werk van de politie dus. Of de actie een vervolg krijgt is niet bekend. De deelnemers van deze middag waren in ieder geval enthousiast.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timo (31-5-2012 om 18:20)
Jammer dat ik niet had gewonnen, hopelijk doen ze binnenkort nog eens zo'n actie!
Cookie-instellingen beheren